Roll FM hakee vakituista toimilupaa

Roll FM hakee vakituista toimilupaa – Sinunkin apuasi tarvitaan!

Yle Puheen lopettamisen myötä Helsingissä on tarjolla toimilupa yhdelle paikalliselle FM-taajuudelle. Roll FM on päättänyt osallistua Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin järjestämään hakuprosessiin, joka mahdollistaisi musiikinystävien rakastamalle kanavalle ympärivuotisen toiminnan radioaalloilla.

“Roll FM on toiminut määräaikaisilla luvilla noin yhdeksän vuotta ja olemme harjoittaneet ympärivuotista toimintaa nettiradiona nyt vuoden verran. Vakituinen toimilupa olisi luonnollinen askel Rollin kehityskaaressa”, kertoo kanavan perustaja ja päätoimittaja Ari Rajala.

Luvan saaminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii paljon työtä, lisärahoitusta ja yhteistyökumppaneita. Hakuprosessin vauhdittamiseksi ja kanavatietoisuuden kasvattamiseksi Roll FM aloittaa kampanjoimaan keräämällä kanavan ystäviltä nimiä vakituista lupaa puoltavaan nettiadressiin. Kampanjaan voi osallistua osoitteessa https://www.adressit.com/rollfmtoimilupa ja sen suojelijoina toimivat kulttuurialan ikonit M.A. Numminen ja Mato Valtonen.

Toiminnan kasvattaminen edellyttää myös suurempia taloudellisia resursseja, joten kanavan tukemiseksi on alkamassa mesenaattikampanja.

Yleisradion luovuttua muun muassa juurimusiikin erikoisohjelmista tarve Roll FM:n kaltaiselle orgaaniseen rock-musiikkiin keskittyvälle radiokanavalle on selvästi olemassa.

“Kanavallamme on paljon ystäviä niin pääkaupunkiseudulla kuin sen ulkopuolellakin ja toiveita vakituisesta radiotoiminnasta tulee jatkuvasti. Toivon, että kanavan ystävät tarttuvat vakavissaan tähän yhteiseen ponnistukseen rollaavan musiikin puolesta.
Hakuaika päättyy heinäkuun lopussa eli nyt on vajaa kuukausi aikaa näyttää voimamme”, Rajala vetoaa.

Lisätietoja:
Päätoimittaja Ari Rajala – ari.rajala(a)rollfm.fi