ÄÄNESSÄ

Ari ‘Arska’ Rajala

MA – PE – Arskan valinta klo 9-10

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Toisinaan  Rollin aamuissa tuuraamassa.  Valitsee musiikit Arskan Valinta-ohjelmaan. Valikoimassa ja tarjouksessa isojen bändien niitä vähän pienempiä biisejä ja taas pienempien bändien suurempia biisejä. Monipuolisesti ja kotiin kuljetettuna radiolaitteistojen ja interwebin kautta ma-pe klo 9-10 .


Uuge K.

TI – The Beat klo 22-24

TO – Liittovaltuuston arkistot klo 20-24

LA – Goood Morning! klo 9-12

The Beatissa illan kattauksen johtavana teema on pulssi, syke, rytmi, joka raadollisen salakavalasti
hiippaillen valtaa tajunnan, kehon ja vie mukanaan matkalle, jolta paluuta ei ole.

Liittovaltuuston arkistojen ovet aukeavat jatkuvasti kasvavaan kokoelmaan, jossa ns. parastaan panevat sekä
merkittävää historiaa kirjoittaneet, että uuden vuosituhannen valiot. Harvinaisuuksia,haastatteluja ja myös keikoilla käydään.

Lauantai aamuisin viritykset viikonloppuun, riittävän relaa, esim. pelkkään lojumiseen, mutta myös rytmikkäitä ja verbaalisesti informatiivisia elementtejä sisältävä kokonaisuus heräämövaiheeseen.


Espe Haverinen

TO – Jungle Fever klo 12-14

Tällä kaudella 22-Pistepirkoistakin tuttun Espe Haverisen show on Jungle Fever.


Erkki ‘Eki’ Rauhala ja Jore Asolasta

MA – Rollaava aamu klo 7-9

Maanantaiaamun ohjelma nojautuu täysin siihen, että Ekin  musiikkimaku on jämähtänyt menneeseen aikaan.
Ohjelmassa ei kuulla uusinta nuorisomusiikkia. Odotettavissa ei  myöskään ole syvääluotaavia analyysejä soitettavan musiikin  ominaisuuksista. Edellisellä kaudella aloittanut apupoika, Jore  Asolasta on saanut ohjelmasta vakiopaikan, ja Joren musiikkimaku on ?.
Toivebiisejä soitetaan mieluusti. Mottona : vähemmän puhetta – enemmän  musiikkia.


Anna Moriwaki

MA – Flower Shower klo 11-12

Annos kukkaissuihkua yli genrerajojen. Musiikkia kulkijoille, pakomatkalle
Kontulasta San Fransiscoon. Rauhan ja rakkauden asialla Anna Moriwaki.


Broidi

PE – ohjelma klo 15-18

Broidin jutuista ei aina voi olla täysin varma, mutta ainakin Patti Smithin, Roky Ericksonin, Ramonesin ja Johnny Thundersin kaltaisia artisteja saatetaan kuulla. Mahdollisesti jonkinlaista höpinääkin luvassa kappaleiden välissä.


Jukka Hampunen

PE – Lifetime Rocker klo 13-15

Joka perjantain alkuiltapäivässä soi Rock and Roll ja siitä pitää huolen Lifetime Rocker. Kaivaudutaan rokkenrollin maailmaan sata lasissa ja tien sinne näyttää tietysti Hurriganes joka aloittaa jokaisen ohjelman. Never too old to Rock and roll!


Risto Vuorimies alias Papá Montero

TI – Cuba Libre klo 10-11

KE – Sitä sun Tätä klo 15-18

Papá Montero ja Cuba Libre-ohjelma on taottu eetteriin. Sitä on kuunneltu jo vuodesta 1987 aina tähän päivään asti. Rollissa tämä tunnin mittainen kuubalaisen musiikin erikoisohjelma tulee tiistaisin klo 10-11.

Sitä sun Tätä saa vankkaa vahvistusta ja kokemusta hyvästä musaohjelmantekijästä nimeltään Tuomas Kirkkopelto. Nyt on kolmen tunnin ajan säpinää. Ottaen huomioon nykyisen tilanteen, toimittajat työskentelevät eri studioissa peräjälkeen. Ykkösstudiossa musa alkaa klo 15 ja noin puoli 16.30 ollaan puhelinyhteydessä kakkosstudioon, josta seuraava jatkaa kello kuuteen asti.


Tuomas “Kirkkis” Kirkkopelto

PE – Aamu klo 7-9

KE – Sitä sun tätä klo 15-18

Musiikin rakastaja, levyjen haalija, soittaja ja paikallisradioääni jo 2000-luvun alusta.

Käynnistelen taajuudella aamua perjantaisin klo 07-09 ja teen Sitä Sun Tätä-ohjelmaa keskiviikossa klo 15-18 ystäväni Risto Vuorimiehen kanssa. Kaverit kutsuu mua Kirkkikseksi.


Pönde

TI – Huutsi Kuutsi- mies klo 16-18

SU – Rollabilly Special klo 13-15

Pönden kohtalo rolli-musan nöyränä lähettiläänä sinetöitiin jo synnytysklinikalla, jossa hän rääkäisi ilmoille ensi juontonsa  7.7. klo 7, kuten Huutsi Kuutsi -miehet tunnetusti tekevät. Pönde toimittaa kuulijoille maagista musiikkia maalta ja maan alta, klassikkokamaa ja marginaalihelmiä, joukossa jotain sinistä, jotain sekavaa. Toisinaan Pönde toimii myös Jykän apukuskina pikajunassa nimeltä Rollabilly Special ja tutkailee Karin kanssa Suomi-rollin tekstiaarteita Sanojen valtakunnassa (satunnaisesti).


el pokke ja Sir Nisse

KE – Soul Bucket klo 18-20

Tarjolla ämpärillinen ehtaa soulia, etelää jos pohjoistakin. Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla. Studiossa teutaroivat tutusti el pokke & Sir Nisse.


Pepe

MA – Klaffikko klo 12-13

MA – Iltapäiväkahvit klo 13-15

SU – O tempora, o mores klo 9-10

Yöradio – epämääräisen säännöllisesti

Kaveri, joka aloittaa maanantait “Klaffikko” nimisellä elokuvaohjelmalla (klo 12-13). Ohjelma käsittelee uutuuselokuvia ja vanhoja tuttujakin sekä soittelee leffamusiikkia elokuvauutisten lomaan. Tästä jatkaa päivää baristana “Iltapäiväkahvit” ohjelman kanssa (klo 13-15) joka maanantai. Parituntinen saattaa sisältää jopa asiaakin, mutta mies soittelee rennolla asenteella mitä eteen sattuu tulemaan. Sunnuntaiaamuisin klo 09-10 tuleva “O Tempora O Mores” vuosikatsaus on myös hänen käsialaansa ja toisinaan heppua voi kuulla yöradionkin merkeissä.


Peltsu-setä

PE – Parasta ennen klo 18 – 20

Peltsu latoo levylautaselle “Parasta ennen” ohjelmassa musiikkia, jonka päiväys ei ole vielä mennyt umpeen, eikä ehkä koskaan menekään. Levytysten ikähaitari vaihtelee uunituoreesta ikivanhaan, ja tyylilajien välisiä raja-aitoja tallotaan huolella. Kaikille tuttuja hittibiisejä väistellään, jos vaan muistetaan.


Stupido

TO – Stupido Market Radio klo 18-20

Stupido Market Radio on Stupido Recordsin ja sen kaupan, Stupido Marketin oma radio-ohjelma. Stupido Market Radiota vetää Stupidon bosshoss Joose Berglund, mutta ääneen pääsevät myös muut Stupidon työntekijät ja vieraat. Torstaisin 18-20 sukelletaan siis indie/punk/ska/ihan mitä vaan -musiikin saloihin Stupido Market Radiossa.


Vesa Karppi ja Janne Kurunsaari

PE – Amerikana kori klo 20-22

 Amerikana-kori syväluotaa Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen juuria ja värikkäitä maisemia. Seikkailemme sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta suurkaupungin sykkeeseen. Friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia sointuja sekä rujoja tarinoita. Kot Kot..


Kari Souto

Vapaakytkin radiospesiaali

Sanojen Valtakunta

Vapaakytkimen radiospesiaalit ovat RollFM:lle toimitettuja biisin mittaisia tarinoita, joissa tutut ilmiöt kytkeytyvät outoihin assosiaatioihin. (www.vapaakytkin.fi).

Sanojen valtakunta puolestaan on epäsäännöllinen ohjelma, jossa lyriikanlyömät sananpalvojat Kari ja Pönde kurkistelevat Suomi-rollin tekstiarkkuun ja nostelevat esiin mielenkiintoisimpia löydöksiään niin kuulijoiden kuin itsensä hämmästeltäviksi.Antti Klemola

LA – Global Soudscapes klo 15-17

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta. Musiikki paljastuu suhteeksi sävellajin ja kahden sen tanssiin vangitseman sävelen välillä. Rytmiä.  Ja myös Roll FM:n iltapäivässä musiikki syö kaikki lainalaisuudet: täällä kaikkein kiinteinkin paljastuu rytmiksi, vain ja ainoastaan. Rytmit ovat suhteita sen välillä mitä uskot ja mitä olet ennen uskonut.

Kotimaisen musiikkitarjonnan yksipuolisuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Monimuotoisempaan musiikkitarjontaan perustuva Roll FM kaiveleekin nyt lisää ässiä hihastaan.


Juha Rytkönen

TI – Jugs & Ammo klo 18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin.


Mika Kankaanpää

TO – Popman klo 16-18

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia.


Pasi Rytkönen

TI – Pasin Pystis klo 20-22

Pasin Pystiksellä tarjoillaan juurevaa gumboa, rasvaista mättöä ja  ruskealla sokerilla maustettuja jälkkäreitä. Rockia säästämättä,  rollista tinkimättä. How come you taste so good!


Sulo ja Keppana

SU – Musalodju klo 10-12

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri!


Topi Suuronen

KE – Aamuhartaus klo 7-9

Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen.


Kimmo Pyy

TO – Rakkauden rapakunto klo 7-9

Laulujen kirjoittamista suomeksi rakastava Kimmo luotsaa Rakkauden rapakuntoa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelma keskittyy pääosin kotimaiseen musiikkiin, mutta silti olematta asian suhteen mitenkään ehdoton. Luvassa myös hienoja live-vieraita ja roppa kaupalla lämmintä ja positiivista meininkiä. Muistakaa rakastaa toisianne!


Lilli

TI – Absoluuttista aamuhömppää klo 7-9

Somepäällikkö

Punkkari, poppari, rokkari ja kanavan somepäällikkö. Punaviinin ja suomenkielisen indie- musiikin suurkuluttaja, muutamaa poikkeusta lukuunottamattamatta. Kalustoon kuuluva kiintiö-kikattelija.


DEE JII PUNKKI

LA – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä klo 12-15

Eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia.


Jekku ry

PE Marginaalin ulkopuolinen show klo 10-12

Musaa marginaalista ja sen ulkopuolelta! Perjantaisin trippaillaan undergroundista, kun Jekku ry soittaa kaksi tuntia kaikkien aikojen seksikkäintä ja rajuinta jytää. Ohjelman teema muuttuu viikoittain vaihtuvan DJ:n mukaan ja levylaukkuihin pakkaantuu lättyjä suomi-indiestä psykedeliaan. Punk, Indie, Stoner, Doom – Play loud bitches!

Jekku ry on Tuusulalainen kulttuuritapahtumia tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on haastaa kansalaisten kulttuurikäsityksiä ja elävöittää lähiseutujen livemusatarjontaa.


Outi Heikkinen

SU – Sunnuntaisäröilyt klo 19-20

Menevää musiikkia pääasiassa hard rock / heavy metal -akselilta, olematta kuitenkaan pipo tiukalla tyylilajien kanssa. Nahkatakki sopinee asusteeksi näihin juhliin.


Jykä

TI – Rollabilly Special klo 20-22

TI – Sekametelisoppa 22-23

Jykä tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Lisäksi Sekametelisopassa hämmennetään yhteen kaikki musiikki mikä ei Rollabillyyn sovi, keitossa muhivat eri genret ja mitä milloinkin tulee ei voi etukäteen tietää.


Timo Nikunen

TO – Poppimestari suosittelee klo 14-16

SU – Jatsiliiteri klo 16-18

Timo Nikunen kaivaa esiin makupaloja populaarimusiikin vuosikertakellareista. Luvassa rehtiä, hiomatonta rockia, tunteikasta iskelmää, sielukasta mustaa musiikkia, joskus psykedeliaakin. Nostalgiaan nojaavia Poppimestarin suosituksia torstaisin ja aina sopivan tilaisuuden tullen Timo svengailee myös Jatsiliiterin merkeissä.


Eetu Laine

TI – Levylaukkumies klo 13-15

KE – Eetun Rollabilly klo 13-15

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään maanantai-iltapäivääsi.


Vesa Hytönen

LA – Prognoosi hakusessa klo 21-24

Olen ehkä ihan pikkasen al… musaholisti. Oireisiin kuuluu, että ilman musaa päivä on ylensä pilalla.
Monenlainen hyvä musa käy, kotimainen ja ulkomainen. Progea unohtamatta. Joidenkin soittolistarallatusten pakkokuuntelusta seuraa yleensä kitkeryyttä, jupinaa ja kiroilua.
Herättää pahimmillaan aggressiivisia ajatuksia. Nykyisin kalastan musahelmiä ympäri maailmaa. Joskus olen jotain jopa muka löytänyt. Etsintä jatkuu aina vaan.


Veikko Sorvaniemi

SU – Teeman viemää klo 18-19

Ohjelmassa matkataan musiikin virrassa läpi elämän karikoiden, välillä vastatuuleen ja välillä myötätuuleen. Ruorissa on Veikko Sorvaniemi.


AJ Turtiainen

SU – Happotesti klo 20-22

Hippimusaa, happorockia ja vanhan liiton jytää, sekä tarinoita ikuisesta kesästä, mutta myös hämärän rajamailta. Happotesti päättää viikon kuin valo tunnelin päässä. AJ Turtiainen on wannabe-hippi, muusikko ja musadiggari, joka jaksaa aina innostua uudesta musiikista, varsinkin, jos se on vanhaa.


Christian Casagrande

MA – Kolmesta viiteen klo 15-17

KE – Essential Rock klo 20-22

Kaksi tuntia kasarirokkia ja fiiliksen mukaan vanhempaa ja vähän uudempaakin. Nimen mukaan oleellisella mennään!


J.J. & el pokke

TI – Down and Out klo 12-13

Kaikkien 80-luvun entisten ammattikoululaisten keskiolut huuruinen toiveohjelma. Aitoa roskenrollia   laidasta laitaan ja välillä vähän muutakin.   Studiossa höpäjää J.J. ja apparina häärii el pokke.


Arto Kuusisto

SU – Köysistössä klo 12-13

Köysistössä virittyy esoteeristen tieteiden linko mutta taolaisittain palautamme itsemme maan pinnalle luonnontieteiden keinoin muistaen sen mikä on oleellista tässä ja nyt: oli se sitten krapulainen kirjailija, hukassa oleva kvanttifyysikko, tai maaninen ultrajuoksija. Väkevän tunnelman alla on pehmyt ja humoristinen hyve, joka hieroo lipoomat löysäksi ja purkaa turhat ödeemat virtaamaan kuin keväinen puro. Köysistössä pyristelevä vieras valitsee haluamansa musiikit teeman mukaiseksi ja vastaa asiantuntevuudellaan Arto Kuusiston ikuisesti uteliaisiin ja tutkiviin kysymyksiin. Tervetuloa Köysistöön.


Otto

SU – Roll Call klo 22-23

Roll Call on rennon musiikin ohjelma, jossa saattaa soida mitä vaan aina tanssimusiikista jazziin. Maanantain pelastaja.


Markku ‘Crazy Man’ Jalonen

MA – ohjelma klo 20-21

  Tuleva ohjelmani “Musiikkia ja maantietoa” käsittelee nimensä mukaisesti monen maan maantietoa ja musiikkia. Aloitan Suomesta ja sitten siirryn Grönlantiin ja Skandinaviaan. Näin kuljetaan Eurooppaa järjestyksessä läpi siten, että kolmas osa on Brittein saaret, siitä Ranskan kautta Iberian niemimaalle ja näin jatketaan naapurista seuraavaan maahan ja mennään loogisesti läpi maita siten, että viimeisessä osassa (joka ei ehkä enää mahdu mukaan) ollaan Kreikassa. Ohjelman kesto on tunti, josta puhetta ja faktaa sekä nähtävyyksiä ja kunkin maan historiaa on ½ tuntia. Toinen puolisko käsittelee kunkin maan musiikkia (uutta ja vanhaa) sekä maiden erikoisia soittimia


Mårtte

LA – Mårtten ilta klo 19-21

Mårtten illoissa voimakkaasti edustettuna ovat kaikenlainen 60-70 lukujen musiikki sekä uudempi samanhenkinen musiikki Rootsia unohtamatta. Tällä kaudella Mårtte tekee kuitenkin ohjelmat 1980-2010 lukujen musiikeista, vaikkakin noiden lempikausien hengessä. Kamalaa kasaripauketta ei siis ole luvassa ainakaan koko ohjelmaa! Mårtte tykkää rikkoa musikillisia raja-aitoja ja on kiinnostunut erityisesti “kummallisesta” musiikista, joten periaatteessa ihan mikä vain voi soida ohjelmassa, mutta itsestäänselvyyksiä vältellään. Pyrkimyksenä on olla soittamatta samaa kappaletta toista kertaa, jos se on joskus soinut ohjelmassa.


Leksa Oikkuri

LA – Lavvantaitanssit klo 17-19

DJ Leksa Oikkurin Lavvantaitanssit soittaa tauottomasti kahden tunnin ajan kotimaista ja ulkomaista tanssimusiikkia 70 ja 80 luvuilta. Matot rullalle ja humppapulverit lattialle!


Sami Häkkinen ja Petri Kokkonen

MA – Populaarimusiikin säteilyvaara klo 17-19

Keskustelua Populaarimusiikista ja sen vaaraallisista ilmiöistä, joita poliitikot ovat olleet kieltämässä läpi vuosikymmenten. Nykyisin tilanne on toinen. Artistit kieltävät heidän musiikkinsa käytön poliitikoilta. Emme anna vastausta, miten tähän on tultu. Sitä vastoin soitamme musiikkia, joka saa lahkeet lepattamaan ja istumalihakset tärisemään. Ugh!


Urban & Turban

MA – Urban & Turban klo 21-22

 50´s-60`s Rock`n Roll, Rockabilly, R&B, Doo-Wop, Surf jne. kaikin maustein! Uusintoja edellisiltä kausilta.


DJ Lobo

PE – Keskiyötä kohti klo 22-24

Keskiyötä kohti kutsuu kuulijaa matkalle rytmikkäästä mietteliääseen ja joskus erilaiseenkin. Tärkeintä ei ole musiikin laji vaan tunne sekä hyvät sekoitukset ja jälkimaku.


Taru Tuulia feat. Dj Akka

PE – Koppalakkitädit klo 22-00

Eroottisen musiikin ja juttujen värittämä kaksituntinen joka perjantai klo. 22-00 Roll FM kanavalla.


Koivukylän Friidu ja Kallion Gimma

KE – Kirjastonhoitajan erikoinen klo 11-13

Koivukylän Friidu ja Kallion Gimma keskiviikkoaamupäivisin klo 11-13 kirjastonhoitajan erikoisessa.  Soitetaan ihan mitä sattuu, koska meillekin sattuu (ja tapahtuu). Tädit jaksaa heilua!Useimmiten musaa jonkun teeman ympäriltä. Joskus saattaa olla joku vieras tai sitten ei. Ja jos Friidu oikein innostuu niin saattaapa joskus tulla tuutista leffamusiikin erikoisohjelmakin.