ÄÄNESSÄ

Ari ‘Arska’ Rajala

MA – PE – Arskan valinta klo 9-10

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Toisinaan  Rollin aamuissa tuuraamassa.  Valitsee musiikit Arskan Valinta-ohjelmaan. Valikoimassa ja tarjouksessa isojen bändien niitä vähän pienempiä biisejä ja taas pienempien bändien suurempia biisejä. Monipuolisesti ja kotiin kuljetettuna radiolaitteistojen ja interwebin kautta ma-pe klo 9-10 .


Uuge K.

Satunnaisesti – Birthday Special

TO – Liittovaltuuston arkistot klo 20-24

LA – Goood Morning! klo 8-12

Liittovaltuuston Arkistot: Useita tuhansia albumeita sisältävä kokonaisuus, jossa historiallisesti merkittävien
tekijöitten ohella oman paikkansa ovat ansainneet myös he, joilla vuosilukuihin katsomatta
on tai on ollut jotain sanottavaa.
Goood Morning: Riittävän vahvan kohvin ohella on relaamisen kannalta koemme tärkeäksi päästä nauttimaanmusiikin mahdollisuuksista jo heräämövaiheessa.
Birthday Special: Parin tunnin sessioista aina koko yön kestäviin kattauksiin, joissa tarjolla sekä
arkistoharvinaisuuksia, että studio- ja keikkasessioita. Artistit esitellään tasatunnein.
Ohjelmakartastamme löydät ne yöt, jolloin synttäreitä juhlitaan !


Espe Haverinen

TO – Jungle Fever klo 12-14

Tällä kaudella 22-Pistepirkoistakin tuttun Espe Haverisen show on Jungle Fever.


Erkki ‘Eki’ Rauhala ja Jore Asolasta

MA – Rollaava aamu klo 7-9

Maanantaiaamun ohjelma nojautuu täysin siihen, että Ekin  musiikkimaku on jämähtänyt menneeseen aikaan.
Ohjelmassa ei kuulla uusinta nuorisomusiikkia. Odotettavissa ei  myöskään ole syvääluotaavia analyysejä soitettavan musiikin  ominaisuuksista. Edellisellä kaudella aloittanut apupoika, Jore  Asolasta on saanut ohjelmasta vakiopaikan, ja Joren musiikkimaku on ?.
Toivebiisejä soitetaan mieluusti. Mottona : vähemmän puhetta – enemmän  musiikkia.


Anna Moriwaki

MA – Flower Shower klo 11-12

Annos kukkaissuihkua yli genrerajojen. Musiikkia kulkijoille, pakomatkalle
Kontulasta San Fransiscoon. Rauhan ja rakkauden asialla Anna Moriwaki.


Broidi

PE – ohjelma klo 15-18

Broidin jutuista ei aina voi olla täysin varma, mutta ainakin Patti Smithin, Roky Ericksonin, Ramonesin ja Johnny Thundersin kaltaisia artisteja saatetaan kuulla. Mahdollisesti jonkinlaista höpinääkin luvassa kappaleiden välissä.


Jukka Hampunen

PE – Lifetime Rocker klo 13-15

Joka perjantain alkuiltapäivässä soi Rock and Roll ja siitä pitää huolen Lifetime Rocker. Kaivaudutaan rokkenrollin maailmaan sata lasissa ja tien sinne näyttää tietysti Hurriganes joka aloittaa jokaisen ohjelman. Never too old to Rock and roll!


Risto Vuorimies alias Papá Montero

TI – Cuba Libre klo 10-11

KE – Sitä sun Tätä klo 15-18

Papá Montero ja Cuba Libre-ohjelma on taottu eetteriin. Sitä on kuunneltu jo vuodesta 1987 aina tähän päivään asti. Rollissa tämä tunnin mittainen kuubalaisen musiikin erikoisohjelma tulee tiistaisin klo 10-11.

Sitä sun Tätä saa vankkaa vahvistusta ja kokemusta hyvästä musaohjelmantekijästä nimeltään Tuomas Kirkkopelto. Nyt on kolmen tunnin ajan säpinää. Ottaen huomioon nykyisen tilanteen, toimittajat työskentelevät eri studioissa peräjälkeen. Ykkösstudiossa musa alkaa klo 15 ja noin puoli 16.30 ollaan puhelinyhteydessä kakkosstudioon, josta seuraava jatkaa kello kuuteen asti.


Tuomas “Kirkkis” Kirkkopelto

PE – Aamu klo 7-9

KE – Sitä sun tätä klo 15-18

Musiikin rakastaja, levyjen haalija, soittaja ja paikallisradioääni jo 2000-luvun alusta.

Käynnistelen taajuudella aamua perjantaisin klo 07-09 ja teen Sitä Sun Tätä-ohjelmaa keskiviikossa klo 15-18 ystäväni Risto Vuorimiehen kanssa. Kaverit kutsuu mua Kirkkikseksi.


Pönde

TI – Uutiset ja mää klo 16-18

Ohjelmassa kuullaan valikoituja uutisotsikoita viikon varrelta sekä ennen kaikkea niiden inspiroimaa ajankohtaista musiikkia, vuosien takaista ja vastaleivottua, ehkä jopa ennen kuulematonta. Mukana myös Soundin uutiset, poimintoja Musiikkimuseo Famen tarjonnasta sekä viikon keikkavinkit. Puikoissa DJ Pönde.


el pokke ja Sir Nisse

KE – Soul Bucket klo 18-20

Tarjolla ämpärillinen ehtaa soulia, etelää jos pohjoistakin. Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla. Studiossa teutaroivat tutusti el pokke & Sir Nisse.


Pepe

MA – Klaffikko klo 12-13

MA – Iltapäiväkahvit klo 13-15

SU – O tempora, o mores klo 9-10

Yöradio – epämääräisen säännöllisesti

Maanantaisin klo 12-13 tarjoilen elokuvien maailmasta “Klaffikko” ohjelmaa. Päivä jatkuu klo 13-15 “Iltapäiväkahvit” kattauksella, sisältäen välillä eri teemoja. Toisinaan valvon ja valvotan kuuntelijoita yöradion merkeissä. Sunnuntaisin klo 09-10 pyörivä “O Tempora O Mores” vuosikertaohjelma on myös käsialaani..


Peltsu-setä

PE – Parasta ennen klo 18 – 20

Peltsu latoo levylautaselle “Parasta ennen” ohjelmassa musiikkia, jonka päiväys ei ole vielä mennyt umpeen, eikä ehkä koskaan menekään. Levytysten ikähaitari vaihtelee uunituoreesta ikivanhaan, ja tyylilajien välisiä raja-aitoja tallotaan huolella. Kaikille tuttuja hittibiisejä väistellään, jos vaan muistetaan.


Stupido

TO – Stupido Market Radio klo 18-20

Stupido Market Radio on Stupido Recordsin ja sen kaupan, Stupido Marketin oma radio-ohjelma. Stupido Market Radiota vetää Stupidon bosshoss Joose Berglund, mutta ääneen pääsevät myös muut Stupidon työntekijät ja vieraat. Torstaisin 18-20 sukelletaan siis indie/punk/ska/ihan mitä vaan -musiikin saloihin Stupido Market Radiossa.


Vesa Karppi ja Janne Kurunsaari

PE – Amerikana kori klo 20-22

 Amerikana-kori syväluotaa Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen juuria ja värikkäitä maisemia. Seikkailemme sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta suurkaupungin sykkeeseen. Friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia sointuja sekä rujoja tarinoita. Kot Kot..


Kari Souto

Vapaakytkin radiospesiaali

Sanojen Valtakunta

Vapaakytkimen radiospesiaalit ovat RollFM:lle toimitettuja biisin mittaisia tarinoita, joissa tutut ilmiöt kytkeytyvät outoihin assosiaatioihin. (www.vapaakytkin.fi).

Sanojen valtakunta puolestaan on epäsäännöllinen ohjelma, jossa lyriikanlyömät sananpalvojat Kari ja Pönde kurkistelevat Suomi-rollin tekstiarkkuun ja nostelevat esiin mielenkiintoisimpia löydöksiään niin kuulijoiden kuin itsensä hämmästeltäviksi.Antti Klemola

LA – Global Soudscapes klo 15-17

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta. Musiikki paljastuu suhteeksi sävellajin ja kahden sen tanssiin vangitseman sävelen välillä. Rytmiä.  Ja myös Roll FM:n iltapäivässä musiikki syö kaikki lainalaisuudet: täällä kaikkein kiinteinkin paljastuu rytmiksi, vain ja ainoastaan. Rytmit ovat suhteita sen välillä mitä uskot ja mitä olet ennen uskonut.

Kotimaisen musiikkitarjonnan yksipuolisuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Monimuotoisempaan musiikkitarjontaan perustuva Roll FM kaiveleekin nyt lisää ässiä hihastaan.


Juha Rytkönen

TI – Jugs & Ammo klo 18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin.


Mika Kankaanpää

TO – Popman klo 14-16

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia.


Sulo ja Keppana

SU – Musalodju klo 10-12

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri!


Topi Suuronen

KE – Aamuhartaus klo 7-9

Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen.


Kimmo Pyy

TO – Rakkauden rapakunto klo 7-9

Laulujen kirjoittamista suomeksi rakastava Kimmo luotsaa Rakkauden rapakuntoa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelma keskittyy pääosin kotimaiseen musiikkiin, mutta silti olematta asian suhteen mitenkään ehdoton. Luvassa myös hienoja live-vieraita ja roppa kaupalla lämmintä ja positiivista meininkiä. Muistakaa rakastaa toisianne!


Lilli

TI – Absoluuttista aamuhömppää klo 7-9

Somepäällikkö

Punkkari, poppari, rokkari ja kanavan somepäällikkö. Punaviinin ja suomenkielisen indie- musiikin suurkuluttaja, muutamaa poikkeusta lukuunottamattamatta. Kalustoon kuuluva kiintiö-kikattelija.


DEE JII PUNKKI

LA – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä klo 12-15

Eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia.

Sillointällöin sunnuntaisin Mr.Mojo Risin klo 12-14. Aiheet vaihtelee, juontaja ei.


Jekku ry

PE Marginaalin ulkopuolinen show klo 10-12

Musaa marginaalista ja sen ulkopuolelta! Perjantaisin trippaillaan undergroundista, kun Jekku ry soittaa kaksi tuntia kaikkien aikojen seksikkäintä ja rajuinta jytää. Ohjelman teema muuttuu viikoittain vaihtuvan DJ:n mukaan ja levylaukkuihin pakkaantuu lättyjä suomi-indiestä psykedeliaan. Punk, Indie, Stoner, Doom – Play loud bitches!

Jekku ry on Tuusulalainen kulttuuritapahtumia tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on haastaa kansalaisten kulttuurikäsityksiä ja elävöittää lähiseutujen livemusatarjontaa.


Jykä

TI – Rollabilly Special klo 20-22

TI – Sekametelisoppa 22-23

Jykä tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Lisäksi Sekametelisopassa hämmennetään yhteen kaikki musiikki mikä ei Rollabillyyn sovi, keitossa muhivat eri genret ja mitä milloinkin tulee ei voi etukäteen tietää.


Timo Nikunen

TO – Poppimestari suosittelee klo 16-18

SU – Jatsiliiteri klo 16-18

Timo on fiilistelijä, joka on mieltynyt erityisesti 60-luvun musiikkiin. Poppimestarin ohjelmissa menneiden vuosikymmenien taattua tavaraa, joka voi olla yhtä lailla rupisen rokkaavaa tai häpeämättömän poppaavaa. Vähän kuultuja helmiä löytyy tunnetuilta nimiltä ja niiltä, joiden läpimurto jäi puolitiehen.

Jatsiliiteri levittää intomielisesti jazzin ilosanomaa ja todistaa tämän taiteenlajin monipuolisuudesta. Vanhojen mestarien ohella kuullaan myös uudempia kykyjä, eikä vapaampaa ilmaisua ja fuusiota unohdeta.


Eetu Laine

TI – Levylaukkumies klo 13-15

KE – Rummuton radioshow klo 13-15

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään maanantai-iltapäivääsi.


Vesa Hytönen

LA – Prognoosi hakusessa klo 21-24

En voi sille enää mitään. Olen musaholisti. Oireisiin kuuluu edelleen,
että ilman musaa päivä on pilalla. Monenlaista musaa pitää saada. Progea tietenkin aina tarpeen mukaan.
Sattumoisin melko taajaan. Soittolistarallatuksille altistumisista seuraa välitön pakonomainen tarve
päästä etäälle häiriölähteestä, ellei sitä voi vaimentaa.
Vaan ai sitä auvoista hetkeä, kun saan taas kuulla jotain itselle ihan uutta, ja aivan vastustamatonta, oikeaa musiikkia, ja vielä jos rytmiikka pelaa…
Musankalastelu lohduttaa muutoin hiljaisina hetkinä… ihan vaan pikku jollasta, jossain päin merta…


Veikko Sorvaniemi

SU – Teeman viemää klo 18-19

Ohjelmassa matkataan musiikin virrassa läpi elämän karikoiden, välillä vastatuuleen ja välillä myötätuuleen. Ruorissa on Veikko Sorvaniemi.


AJ Turtiainen

SU – Happotesti klo 20-22

Hippimusaa, happorockia ja vanhan liiton jytää, sekä tarinoita ikuisesta kesästä, mutta myös hämärän rajamailta. Happotesti päättää viikon kuin valo tunnelin päässä. AJ Turtiainen on wannabe-hippi, muusikko ja musadiggari, joka jaksaa aina innostua uudesta musiikista, varsinkin, jos se on vanhaa.


Christian Casagrande

KE – Essential Rock klo 20-22

Kaksi tuntia kasarirokkia ja fiiliksen mukaan vanhempaa ja vähän uudempaakin. Nimen mukaan oleellisella mennään!


J.J. & el pokke

TI – Down and Out klo 12-13

Kaikkien 80-luvun entisten ammattikoululaisten keskiolut huuruinen toiveohjelma. Aitoa roskenrollia   laidasta laitaan ja välillä vähän muutakin.   Studiossa höpäjää J.J. ja apparina häärii el pokke.


Arto Kuusisto

SU – Köysistössä klo 12-13 (satunnaisesti)

Köysistössä virittyy esoteeristen tieteiden linko mutta taolaisittain palautamme itsemme maan pinnalle luonnontieteiden keinoin muistaen sen mikä on oleellista tässä ja nyt: oli se sitten krapulainen kirjailija, hukassa oleva kvanttifyysikko, tai maaninen ultrajuoksija. Väkevän tunnelman alla on pehmyt ja humoristinen hyve, joka hieroo lipoomat löysäksi ja purkaa turhat ödeemat virtaamaan kuin keväinen puro. Köysistössä pyristelevä vieras valitsee haluamansa musiikit teeman mukaiseksi ja vastaa asiantuntevuudellaan Arto Kuusiston ikuisesti uteliaisiin ja tutkiviin kysymyksiin. Tervetuloa Köysistöön.


Markku ‘Crazy Man’ Jalonen

MA – ohjelma klo 20-21

  Tuleva ohjelmani “Musiikkia ja maantietoa” käsittelee nimensä mukaisesti monen maan maantietoa ja musiikkia. Aloitan Suomesta ja sitten siirryn Grönlantiin ja Skandinaviaan. Näin kuljetaan Eurooppaa järjestyksessä läpi siten, että kolmas osa on Brittein saaret, siitä Ranskan kautta Iberian niemimaalle ja näin jatketaan naapurista seuraavaan maahan ja mennään loogisesti läpi maita siten, että viimeisessä osassa (joka ei ehkä enää mahdu mukaan) ollaan Kreikassa. Ohjelman kesto on tunti, josta puhetta ja faktaa sekä nähtävyyksiä ja kunkin maan historiaa on ½ tuntia. Toinen puolisko käsittelee kunkin maan musiikkia (uutta ja vanhaa) sekä maiden erikoisia soittimia


Mårtte

LA – Mårtten ilta klo 19-21

Mårtten illoissa voimakkaasti edustettuna ovat kaikenlainen 60-70 lukujen musiikki sekä uudempi samanhenkinen musiikki Rootsia unohtamatta. Tällä kaudella Mårtte tekee kuitenkin ohjelmat 1980-2010 lukujen musiikeista, vaikkakin noiden lempikausien hengessä. Kamalaa kasaripauketta ei siis ole luvassa ainakaan koko ohjelmaa! Mårtte tykkää rikkoa musikillisia raja-aitoja ja on kiinnostunut erityisesti “kummallisesta” musiikista, joten periaatteessa ihan mikä vain voi soida ohjelmassa, mutta itsestäänselvyyksiä vältellään. Pyrkimyksenä on olla soittamatta samaa kappaletta toista kertaa, jos se on joskus soinut ohjelmassa.


Signhild Lungström

LA – Lavvantaitanssit klo 17-19

Signhild tuuraa Leksa Oikkuria tällä kaudella ja soittaa Lavvantaitansseissa tauottomasti tanssimusiikkia 70 ja 80 luvuilta kahden tunnin ajan. “Matto rullaan ja disco pallo pyöräilemään!”


Sami Häkkinen ja Petri Kokkonen

MA – Populaarimusiikin säteilyvaara klo 17-19

Keskustelua Populaarimusiikista ja sen vaaraallisista ilmiöistä, joita poliitikot ovat olleet kieltämässä läpi vuosikymmenten. Nykyisin tilanne on toinen. Artistit kieltävät heidän musiikkinsa käytön poliitikoilta. Emme anna vastausta, miten tähän on tultu. Sitä vastoin soitamme musiikkia, joka saa lahkeet lepattamaan ja istumalihakset tärisemään. Ugh!


Urban & Turban

MA – Urban & Turban klo 21-22

50`s-60`s Rock`n Roll, Rockabilly, R&B, Doo Wop, Surf jne.
Nämä hattupäät ovat toimineet alkuperäisen Rock and Rollin parissa jo 1970-luvulta saakka.Kokemukset ovat karttuneet  niin radio-ohjelmissa, lehtiartikkeleissa, DJ-keikoilla, omissa levytyksissä kuin soittolavoilla.
 “Never mind what they say, Rock`n Roll is here to stay”


Taru Tuulia ja Dj Akka

PE – Koppalakkitädit klo 22-00

Eroottisen musiikin ja juttujen värittämä kaksituntinen joka perjantai klo. 22-00 Roll FM kanavalla. Taru on ikuisesti utelias ihmisten rakastaja, radiojuontaja ja -toimittaja, hedonisti, äiti ja elämäntapa Dominatrix DJ Akka on musiikin rakastaja, Dominatrix, Sexpon kouluttama seksuaaliterapeutti sekä logoterapiaohjaaja.


Koivukylän Friidu ja Kallion Gimma

KE – Kirjastonhoitajan erikoinen klo 11-13

Koivukylän Friidu ja Kallion Gimma keskiviikkoaamupäivisin klo 11-13 kirjastonhoitajan erikoisessa. Soitetaan ihan mitä sattuu, koska meillekin sattuu (ja tapahtuu). Tädit jaksaa heilua! Useimmiten musaa jonkun teeman ympäriltä. Joskus saattaa olla joku vieras tai sitten ei. Ja jos Friidu oikein innostuu niin saattaapa joskus tulla tuutista leffamusiikin erikoisohjelmakin.


Tom Eckerman

SU – Kapten Ö-Tom På Radiovågorna klo 15-16

Er man i Mariehamn, Kapten Ö-Tom tar er med ut på de rullande radiovågorna, gör djupdykningar i sina arkiv, surfar fram från ö till ö, från hamn till hamn.
Med musikens hjälp tar han sig själv och er på färder från Stockholm till Trenchtown och vidare till Rökviken och Dakar, från 1961 till 2021.

I kölvattnet 60 år av skivor i hans liv vid och på haven. Många artister har han stött på, pratat med och sett på scen. Kanske han även drar nåt eget.

Det är svänget som spelar roll. Det är rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afro-black’n’world inna soulful reggae style, Ah sånn stil han har m.m.

Å språket d e den åländska varianten av svenska.

Skepp å hoj!

Miss Google seez:

O’hoy all mates and mistresses.

Your man in Mariehamn, Captain Ö-Tom takes you out on the rolling roaring radio waves, diving deep in his oceans of archives, surfing from isle to island, from harbour to port.
With the help of music he takes us on voyages from Stockholm to Trenchtown via The Smoky Bay Bar and Dakar.

Sailing by motor and steam from 1961 to 2021. Deep cuts from 60 years of recorded music from his life by and on the seas. Even inland.
He met artists, talked to them and has been to loads of gigs.
He tells you that it’s swing that’s the heart of the matters.
On The Rolling Waves of Roll FM Radio he will deliver the best of rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afrobeat inna soulful reggae style. On and off course. Roll on across the sea of muses.

The tongue spoken: An island variant of Swedish.