ÄÄNESSÄ

By Uuge K. keskiviikkoisin klo 9-15

vuosikymmeniä vienyt, rakkaudesta musiikkiin koottu, useita tuhansia albumeita ja haastatteluita sisältävä Liittovaltuuston Arkistot ovat osa kuusituntista seikkailua, jossa mennään musiikin ehdoilla. Historiaa, nykyhetkeä ja huomisen merkittäviä tekijöitä ennustellen, rock’n roll, blues, jazz, soul, funk, gospel, r&b ja variaatiot  (c) by Uuge K, keskiviikkoisin 09-15

 

Ari  (Arska) Rajala perjantaisin klo 7-9

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Pelastaa aamusi perjantaisin klo 7-9 ja aina kun muilta kiireiltään ehtii.

14732415_668545579981598_7886349939560351976_n

Espe Haverinen, Buzz sunnuntaisin klo 12-15

22-Pistepirkoistakin tuttua Espe Haverisen showssa on joka viikko uusi aihe, joka esiintyy artistin tai kappaleen nimessä. 

Erkki ‘Eki’ Rauhala, maanantaisin klo 7-9

Maanantaiaamun ohjelma nojautuu täysin siihen, että Ekin musiikkimaku on täysin jämähtänyt menneeseen aikaan. Ohjelmassa ei siis kuulla uusinta nuorisomusiikkia. Odotettavissa ei  
myöskään ole syvääluotaavia analyysejä soitettavan musiikin ominaisuuksista. Toivebiisejä soitetaan mieluusti. Mottona : vähemmän puhetta – enemmän musiikkia. Maanantai aamuna klo 7-9.

Broidi , Kohti viikonloppua perjantaisin klo 15-18

Broidin jutuista ei aina voi olla täysin varma, mutta ainakin Patti Smithin, Roky Ericksonin, Ramonesin ja Johnny Thundersin kaltaisia artisteja saatetaan kuulla. Mahdollisesti jonkinlaista höpinääkin luvassa kappaleiden välissä. Broidia kuullaan Kohti viikonloppua ohjelmassa perjantaisin klo 15-18.

Jukka Hampunen, Lifetime Rocker perjantaisin klo 12-15

 Lifetime Rockerin motto kuuluu: “never too old to rock and roll!”  Jos pidät rokkenrollista, bluesista ja garagesta, kannattaa olla kuulolla perjantaisin klo 12-15.

Risto Vuorimies, Cuba Libre maanantaisin klo 21-22, Vuoromies torstaisin klo 11-13 sekä Jipijapa sunnuntaisin klo 19-21

Papá Monteron Cuba Libre on seilannut maailmaa jo yli 30 vuotta. Nyt myös RollFM:ssä. Kuuban saaren musiikkia rannikolta rannikolle maanantaisin 21-22. Vuoromies torstaisin 11-13.

 

Pönde, Aamuhumppa tiistaisin klo 7-9, sekä Rollabilly Special sunnuntaisin klo 15-17

mies Espoosta soittelee maagista musaa maalta ja maan alta.
Painotus vanhoissa (ja tulevissa) klassikkoartisteissa ja rollaavassa juurimusassa, lisämausteena kiinnostus monenmoiseen oudon maukkaaseen sekä mauttoman outoon. Pönde ravistelee rollikansaa hereille aamuhumpallaan tiistaisin klo 7 – 9. 

 

Joose ja Pasi, Jack’s Basket Radio maanantaisin klo 19-21

on roots-musiikkiohjelma sanan laajassa merkityksessä. Ohjelmassa nojataan moderniin roots-musiikkiin ja tuoreisiin artisteihin, mutta ohjelman tekijöiden Joosen ja Pasin musiikkimieltymykset takaavat kuulijalle laajan otannan musiikkia usealta vuosikymmeneltä. Jack´s Basket Radion taajuuksilla ääneen pääsevät myös tyyliin sopivat vieraat; maanantaisin klo 19-21.

 

el pokke ja Nisse, Soul Bucket, keskiviikkoisin klo 19-21

Tarjolla ämpärillinen ehtaa soulia, etelää jos pohjoistakin.
Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla.
Studiossa teutaroivat tutusti el pokke & Sir Nisse.
Keskiviikkoisin klo 19-21.
 

Nina Winter, Sunnuntaihiki sunnuntaisin klo 18-19

Ohjelmassa saattaa soida mikä vain 60-luvulta tähän päivään. Toisinaan keskitytään yhden artistin tuotantoon , välillä soi mitä tekee mieli soittaa. Joskus studiossa saattaa olla myös vieraita. Sunnuntaihiki sunnuntaisin klo 18-19.

 

 Pepe F, Iltapäiväkahvit maanantaisin klo 13-15, Klaffikko maanantaisin klo 12-13

Mies pitää pannun kuumana ja joskus kuulijatkin – ohjelmalla “Iltapäiväkahvit.” Hämmentää kuulijoita toisinaan yllättävillä teemaohjelmilla Jutustelee väliin sitä-sun-tätä ja joskus jopa musiikistakin. Pyörittää ohjelmaa rennolla asenteella ja sanoilla leikkien. Maanantaisin 13-15, satunnaisesti yöradiota, sekä Rokkimaken kanssa maanantaisin klo 12-13 ohjelmassa Klaffikko.

 

Peltsu-setä, Satayksi lasissa tiistaisin klo 9-10, Peltsu-setä keskiviikkoisin klo 17-19, Hiihtoa ja tamppausta perjantaisin 18-19 sekä Jytätunti perjantaisin klo 19-20

“Ei ole hyvää musiikkia tai huonoa musiikkia, on vain musiikkia”. Turisen radioaalloilla kolmena päivänä viikossa. Tiistaisin klo 9-10 tulee suomalaisen musiikin ohjelma “Satayksi lasissa”. Keskiviikkoisin klo 17-19 haastattelen artistivieraita. Perjantaisin klo 18-19 soi “Hiihtoa ja tamppausta”, jossa kuullaan lähinnä juurimusiikkia. Heti perään klo 19-20 jyrisee “Jytätunti”, jossa rouhivat äänekkäät särökitarat. Ohjelmieni tyyli on setämäinen – luonnollisesti.

 

Kuusiston keväthetki

 Kesän maniasta syksyn kaamokseen, kevään kimpoamisesta talven hiljaisuuteen. Ohjelman aikana soitettu musa on laaja-alaista mutta laadukasta. Suomalaisen lyriikan fanina ja kirjoittajana Arto Kuusisto soitattaa paljon suomalaisia legendoja esim Juha Vainio, Leevi And The Leavings, Hector ja Juice mutta ampuu avaruuteen kaikella uudella ja undergroundilla unohtamatta Queenia, Beatlesia ja Led Zeppeliniä. Kuusisto panostaa vieraisiin ja heidän toiveisiinsa.

 Kahden tunnin sähköisku powered by Stupido torstaisin 18-20

 Mukana tutut tekijät vuosien varrelta, sekä kourallinen uusia pahaa- aavistamattomia ääniä. Torstaisin klo 18-20.

Janne Kurunsaari ja Vesa Karppi, Amerikana kori lauantaisin klo 15-17

tarjoavat kuulijoille verevää ja raakaa musiikkia monelta vuosikymmeneltä. Amerikana-kori syväluotaa monelta suunnalta Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen värikkäitä maisemia. Ohjelmassa seikkaillaan sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta kaupungin sykkeeseen. Upporasvassa friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia soundeja ja rujoja tarinoita. Lauantaisin 15-17.

 

Kari Souto, radioblogi

Viestinnän kysymyksiä kiertelevä Vapaakytkin-blogkari, jota liikuttaa rakkaus suomen kieleen ja sen ilmaisuvoimaan. Ohjelmassa pyörivien levyjen keskiössä ihminen ja hänen olemuksensa pohjoismaisessa hyvinvointikulttuurissa 1980-luvulta tähän päivään. Tekstit ovat luettavissa osoitteessa vapaakytkin.fi

 

Antti Klemola, Spring Roll – fresh & fried keskiviikkoisin klo 15-17

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta.
Spring Roll on katsaus tuoreisiin julkaisuihin sekä monissa liemissä keitettyyn perinteisempään Rollikamaan. Tällä kaudella ei Rollata ympäri maailman, vaan nautiskellaan enimmäkseen anglo-amerikkalaisen musiikin tunnetuista ja välillä vähän tuntemattomammistakin helmistä, toivon mukaan jututetaan vieraita ja saatetaanpa jokunen teemalähetyskin kuulla.

 

 

Juha Rytkönen, Jugs & Ammo tiistaisin klo18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin  klo 18-20.

 

Mika Kankaanpää, Popman, torstaisin klo 13-15

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia. Torstaisin klo 13-15.

 

Pasi Rytkönen, Mainettaan parempi levy torstaisin klo 20-22

Torstaisin klo 20-22 etsitään Mainettaan Parempaa Levyä. Koko levy käydään läpi vieraan kera biisi biisiltä. Luvassa yllättävän hyvää musiikkia rockista rolliin ja aivan liikaa turhaa nippelitietoa. Pasi tekee kaikkensa saadakseen rakennettua mistä tahansa aasinsiltoja Rollareihin.

 

Ison Suden Show

Showssa kuullaan tarinoita, anekdootteja ja asiantuntevaa
keskustelua vanhasta juurimusiikista. Ajoittaiset vieraat tuovat lisämakua
ohjelmaan.
Iso Susi ja vaihtuva juontajapari keskittyvät bluesin ja muun juurimusiikin
historiaan ja tarinoihin laulujen ympärillä tarjoten kuulijalle
viihdyttävän tietopaketin menneen maailman musiikista, miksei joskus hieman uudemmastakin juurimusiikista.

 

Sulo ja Keppana, Musalaari tiistaisin klo 20-22

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri; tiistaisin klo 20-22.

Markku Kujala , Klaffikko maanantaisin klo 12-13

Maanantaisin klo 12-13 Pepen kanssa ohjelmassa Klaffikko.

 

Topi Suuronen, torstaisin klo 7-9

Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen. Torstaiaamuisin klo 7-9.

 

Pertuu Siren, Oranssin auringon alla maanantaisin klo 9-11

Perttu Siren matkailee musiikin maailmoissa ennakkoluulottomasti, kuten lainelautansakin taivaltaa Kalifornian palmujen alta Islannin jäähileeseen. Länsimäen rock-lähiössä aikoinaan seurattiin Slippersin, Cliftersin ja Melrosen jalanjäljissä kitaran kanssa, mutta Pertun polku on sittemmin käynyt oman studion pyörittämisen ja keikkamiksausten lisäksi myös teknon ja hiphopin puolella niin omina julkaisuina kuin keikkoina vaikkapa Lepakon yöbileissä. Seuraavana työlistalla olisi levyllinen Suomenkielisiä kantrikappaleita, vaan aikataulu on kylläkin hieman amorfinen. Hyvä musiikki maistuu olipa kyseessä sitten banjon renkutus Kentuckystä, massiivinen kasarirock tahi japaninkielinen reggae. Oranssin Auringon Alla -ohjelma vie kuulijan tutkimusmatkalle toisinaan yhden genren sisälle ja toisinaan taas täysin arvaamattomiin suuntiin. Neliöpäisyys narikkaan ja seikkailupipo päähän – nyt sataa hyviä biisejä ! Maanantaisin klo 9-11.

 
 
Kimmo Pyy, Rakkauden rapakunto keskivikkoisin klo 7-9
Laulujen kirjoittamista harrastava ex-romantikko. Maailmassa riittää laulun aiheita, joista rakkaus on jo pitkälle läpikoluttu. Muistakaa silti rakastaa. Tämä on Rakkauden rapakunto. Keskiviikkoisin klo 7-9.
 
 
 

Lilli

 Somepäällikkö, nettitonttu ja hovikuvaaja. Kanavan kiintiöblondi. Tavataan useammin kameran kanssa kuin mikrofonin takaa.

 

DEE JII PUNKKI  – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä

on eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia. Lauantaisin klo 12-15.

 

Jekku ry:n Marginaalin ulkopuolinen show, perjantaisin klo 10-12

Ohjelman teema vaihtuu viikoittain Jekku ry:n jäsenistöstä koostuvan ohjelmaisännän mukaan. Ohjelmassa käydään läpi isännän artisti-levylaukku. Isäntä kertoo yhtyeen faktat mielenkiintoiset yksityiskohdat. Muut studio-vieraat fiilistelevät artistia persoonallisella, omiin erityispiirteisiin erikoistuneella tyyleillänsä ja haastattelevat illan isäntää artistista. Yleisöllä on myös mahdollisuus osallistua haastatteluun internet-kanavien välityksellä.
Roll FM:n & Jekku ry:n Marginaalin ulkopuolista -show:ta pyörittää viiden hengen ryhmä, jonka musiikilliset mieltymykset vaihtelevat kepeästä leijailevasta kitaroinnista synkimpään heviin. Punaista lankaa ei kuitenkaan unohdeta, vaikka henkilökohtaiset mieltymykset vaihtuvat.

 

Jykä, Rollabilly Special sunnuntaisin klo 15-17

 tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Sunnuntaisin klo 15-17.

 

Timo Nikunen, Poppimestari suosittelee torstaisin klo 15-17

Timo Nikunen kaivaa esiin makupaloja populaarimusiikin vuosikertakellareista. Luvassa rehtiä, hiomatonta rockia, tunteikasta iskelmää, sielukasta mustaa musiikkia, joskus psykedeliaakin. Nostalgiaan nojaavia Poppimestarin suosituksia torstaisin klo 15-17. Aina sopivan tilaisuuden tullen Timo svengailee myös Jatsiliiterin merkeissä.

 

Urban&Turban, perjantaisin klo 20-21

Rock’n roll, r&b, rockabilly, surf etc. Asiaa ja asian vierestä. Perjantaisin klo 20-21.

Eetu Laine, levylaukkumies maanantaisin klo 15-17

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään maanantai-iltapäivääsi klo 15-17.

 

 

DJ Kalevi Ensio, lauantaisin klo 19-20

DJ ja vinyylidiggari Kalevi Ension ohjelmassa kuullaan pääasiassa vanhempaa elektronista musiikkia, synapoppia ja diskoa. Äänilevyjen rapsetta, tanssimusiikin hypnoottista huumaa ja housunlahkeita liikuttavia rytmejä! 

 

Vesa Hytönen, Prognoosi hakusessa keskiviikkoisin klo 21-22

Kaikki alkoi siitä kun sain pikkupoikana sedältäni kelanauhurin ja
mikrofonin. Radio toimi musalähteenä.
Myöhemmin tajusin että saan pieniä kiksejä musan kuuntelun lisäksi
myös  siitä kun saan soittaa musaa kavereille.
Nykyisin kalastan musahelmiä ympäri maailmaa. Joskus olen jotain
jopa muka löytänyt. Etsintä jatkuu aina vaan. Mikään ei riitä.

 

Antti Muiro, Reunasärö perjantaisin klo 9-10

Kliinistä overdriven kautta distorsioniin kaikuja kaihtamatta.
Sähkökitaran palvontaa perjantaisin 9-10 valtavaa intohimoa epätoivoisesti peitellen.