ÄÄNESSÄ

Uuge K.

TO – Liittovaltuuston arkistot klo 20-24

LA – Goood Morning! klo 9-12

Liittovaltuuston Arkistot – Tutkimusmatka rytmimusiikin historiaan, nykyhetkeen ja jo mahdollisia huomisenkin merkittäviä tekijöitä ennakoiden. Haastatteluja, harvinaisuuksia ja löytöjä, koukuttavia riffejä, kuten rytmipuolen mukaansa tempaavia suorituksiakin.

Lauantai aamuisin relaa olotilaa aamukahvin ja viikonlopun virittelyyn.


Ari ‘Arska’ Rajala

PE – Aamuvuoro klo 7-9

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Pelastaa aamusi perjantaisin klo 7-9 ja aina kun muilta kiireiltään ehtii.


Espe Haverinen

MA – Espe haverinen show klo 9-11

PE – Aamuvuoro klo 7-9

22- Pistepirkosta tuttu Espe toimii tällä kaudella aisaparina perjantai aamussa.

22-Pistepirkoistakin tuttua Espe Haverisen showssa on joka viikko uusi aihe, joka esiintyy artistin tai kappaleen nimessä.


Erkki ‘Eki’ Rauhala ja Jore Asolasta

MA – Rollaava aamu klo 7-9

Maanantaiaamun ohjelma nojautuu täysin siihen, että Ekin  musiikkimaku on jämähtänyt menneeseen aikaan.
Ohjelmassa ei kuulla uusinta nuorisomusiikkia. Odotettavissa ei  myöskään ole syvääluotaavia analyysejä soitettavan musiikin  ominaisuuksista. Edellisellä kaudella aloittanut apupoika, Jore  Asolasta on saanut ohjelmasta vakiopaikan, ja Joren musiikkimaku on ?.
Toivebiisejä soitetaan mieluusti. Mottona : vähemmän puhetta – enemmän  musiikkia.


Broidi

PE – ohjelma klo 15-18

Broidin jutuista ei aina voi olla täysin varma, mutta ainakin Patti Smithin, Roky Ericksonin, Ramonesin ja Johnny Thundersin kaltaisia artisteja saatetaan kuulla. Mahdollisesti jonkinlaista höpinääkin luvassa kappaleiden välissä.


Jukka Hampunen

PE – Lifetime Rocker klo 13-15

Jos pidät Hurriganesista ja muusta kunnon rokista niin sitä sinulle tarjoilee Lifetime Rocker perjantai iltapäivisin kahden tunnin annoksina. Never too old to rock and roll!


Risto Vuorimies alias Papá Montero

TI – Cuba Libre klo 9-10

TO – Sitä sun Tätä klo 11-13

Risto Vuorimiehen SITÄ SUN TÄTÄ ohjelma torstaisin klo 11-13 tarjoaa musiikin maailmasta sitä ja tätä ja vähän tuotakin, rajoituksetta. Ja jos haluat kuunnella kuubalaisen musiikin erikoisohjelman Cuba Libren, niin avaa kanava tiistaisin klo 9-10 Ohjelman toimittaa Papá Montero.


Pönde

TI – Huutsi Kuutsi- mies klo 16-18

SU – Rollabilly Special klo 13-15

Pönden kohtalo rolli-musan nöyränä lähettiläänä sinetöitiin jo synnytysklinikalla, jossa hän rääkäisi ilmoille ensi juontonsa  7.7. klo 7, kuten Huutsi Kuutsi -miehet tunnetusti tekevät. Pönde toimittaa kuulijoille maagista musiikkia maalta ja maan alta, klassikkokamaa ja marginaalihelmiä, joukossa jotain sinistä, jotain sekavaa. Toisinaan Pönde toimii myös Jykän apukuskina pikajunassa nimeltä Rollabilly Special ja tutkailee Karin kanssa Suomi-rollin tekstiaarteita Sanojen valtakunnassa (satunnaisesti).


el pokke ja Sir Nisse

KE – Soul Bucket klo 19-21

Tarjolla ämpärillinen ehtaa soulia, etelää jos pohjoistakin. Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla. Studiossa teutaroivat tutusti el pokke & Sir Nisse.


Pepe F.

MA – Klaffikko klo 12-13

MA – Iltapäiväkahvit klo 13-15

SU – O Tempora O Mores klo 9-10

Yöradio – epämääräisen säännöllisesti

Kaveri, joka aloittaa maanantait “Klaffikko” nimisellä elokuvaohjelmalla (klo 12-13). Ohjelma käsittelee uutuuselokuvia ja vanhoja tuttujakin sekä soittelee leffamusiikkia elokuvauutisten lomaan. Tästä jatkaa päivää baristana “Iltapäiväkahvit” ohjelman kanssa (klo 13-15) joka maanantai. Parituntinen saattaa sisältää jopa asiaakin, mutta mies soittelee rennolla asenteella mitä eteen sattuu tulemaan. Sunnuntaiaamuisin klo 09-10 tuleva “O Tempora O Mores” vuosikatsaus on myös hänen käsialaansa ja toisinaan heppua voi kuulla yöradionkin merkeissä.


Peltsu-setä

KE – Peltsu-setä klo 17-19

PE – Parasta ennen klo 18 – 20

Keskiviikkoisin haastattelen artistivieraita. Ohjelman musiikki määräytyy vieraan mieltymysten mukaan. Perjantaisin ilmoille pölähtää “Parasta ennen” ohjelma. Siinä soitan musiikkia, jonka päiväys ei ole mennyt vanhaksi, vaan joka on edelleen kuulemisen arvoista. Ohjelmieni tyyli on setämäinen. ​


Stupido

TO – Stupido Market Radio klo 18-20

Mukana tutut tekijät vuosien varrelta, sekä kourallinen uusia pahaa- aavistamattomia ääniä.


Vesa Karppi ja Janne Kurunsaari

PE -Amerikana kori klo 20-22

 Amerikana-kori syväluotaa Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen juuria ja värikkäitä maisemia. Seikkailemme sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta suurkaupungin sykkeeseen. Friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia sointuja sekä rujoja tarinoita. Kot Kot..


Kari Souto

Vapaakytkin radiospesiaali

Sanojen Valtakunta

Vapaakytkimen radiospesiaalit ovat RollFM:lle toimitettuja biisin mittaisia tarinoita, joissa tutut ilmiöt kytkeytyvät outoihin assosiaatioihin. (www.vapaakytkin.fi).

Sanojen valtakunta puolestaan on epäsäännöllinen ohjelma, jossa lyriikanlyömät sananpalvojat Kari ja Pönde kurkistelevat Suomi-rollin tekstiarkkuun ja nostelevat esiin mielenkiintoisimpia löydöksiään niin kuulijoiden kuin itsensä hämmästeltäviksi.Antti Klemola

KE – Suoraan Suomeen klo 15-17

LA – Global Soudscapes klo 16-18

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta. Musiikki paljastuu suhteeksi sävellajin ja kahden sen tanssiin vangitseman sävelen välillä. Rytmiä.  Ja myös Roll FM:n iltapäivässä musiikki syö kaikki lainalaisuudet: täällä kaikkein kiinteinkin paljastuu rytmiksi, vain ja ainoastaan. Rytmit ovat suhteita sen välillä mitä uskot ja mitä olet ennen uskonut.

Kotimaisen musiikkitarjonnan yksipuolisuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Monimuotoisempaan musiikkitarjontaan perustuva Roll FM kaiveleekin nyt lisää ässiä hihastaan. Tällä kaudella Rollilla keskiviikkoisin klo 15-17 Suoraan Suomeen, kotimaiselle musiikille omistettu ohjelma, jossa studiossa Antin lisäksi Ilmari Pellikka.


Juha Rytkönen

TI – Jugs & Ammo klo 18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin.


Mika Kankaanpää

TO – Popman klo 16-18

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia.


Pasi Rytkönen

TI – Mainettaan parempi levy klo 20-22

Joka artistilla on yhtä huippulevyä kohden vähintään kaksi ei niin  onnistunutta tekelettä. Tai no, ei ne välttämättä huonoja ole, ovat  vain syystä tai toisesta jääneet hittilevyjen varjoon.
Näiden levyjen pariin sukelletaan joka tiistai Pasi Rytkösen ja  vaihtuvan vieraan kera. Levy ruoditaan biisi kerrallaan alusta loppuun  antaen sille vihdoin ansaitsemansa huomio. Tai tuomio.


Sulo ja Keppana

SU – Musalodju klo 10-12

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri!


Topi Suuronen

KE – Aamuhartaus klo 7-9

Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen.


Kimmo Pyy

TO – Rakkauden rapakunto klo 7-9

Laulujen kirjoittamista suomeksi rakastava Kimmo luotsaa Rakkauden rapakuntoa aina keskiviikkoaamuisin. Ohjelma keskittyy pääosin kotimaiseen musiikkiin, mutta silti olematta asian suhteen mitenkään ehdoton. Luvassa myös hienoja live-vieraita ja roppa kaupalla lämmintä ja positiivista meininkiä. Muistakaa rakastaa toisianne!


Lilli Lepistö

TI – Absoluuttista aamuhömppää klo 7-9

Somepäällikkö

Punkkari, poppari, rokkari ja kanavan somepäällikkö. Punaviinin ja suomenkielisen indie- musiikin suurkuluttaja, muutamaa poikkeusta lukuunottamattamatta. Kalustoon kuuluva kiintiö-kikattelija.


DEE JII PUNKKI

LA Vadelmanviljelijän jalanjäljillä klo 12-15

Eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia.


Jekku ry

PE Marginaalin ulkopuolinen show klo 10-12

Musaa marginaalista ja sen ulkopuolelta! Perjantaisin trippaillaan undergroundista, kun Jekku ry soittaa kaksi tuntia kaikkien aikojen seksikkäintä ja rajuinta jytää. Ohjelman teema muuttuu viikoittain vaihtuvan DJ:n mukaan ja levylaukkuihin pakkaantuu lättyjä suomi-indiestä psykedeliaan. Punk, Indie, Stoner, Doom – Play loud bitches!

Jekku ry on Tuusulalainen kulttuuritapahtumia tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on haastaa kansalaisten kulttuurikäsityksiä ja elävöittää lähiseutujen livemusatarjontaa.


Jykä

SU – Rollabilly Special klo 13-15

SU – Sekametelisoppa 15-16

Jykä tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Lisäksi Sekametelisopassa hämmennetään yhteen kaikki musiikki mikä ei Rollabillyyn sovi, keitossa muhivat eri genret ja mitä milloinkin tulee ei voi etukäteen tietää.


Timo Nikunen

TO – Poppimestari suosittelee klo 14-16

SU – Jatsiliiteri klo 16-18

Timo Nikunen kaivaa esiin makupaloja populaarimusiikin vuosikertakellareista. Luvassa rehtiä, hiomatonta rockia, tunteikasta iskelmää, sielukasta mustaa musiikkia, joskus psykedeliaakin. Nostalgiaan nojaavia Poppimestarin suosituksia torstaisin ja aina sopivan tilaisuuden tullen Timo svengailee myös Jatsiliiterin merkeissä.


Eetu Laine

MA – Levylaukkumies klo 15-17

KE – Eetun Rollabilly klo 13-15

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään maanantai-iltapäivääsi.


Vesa Hytönen

LA – Prognoosi hakusessa klo 21-24

Olen ehkä ihan pikkasen al… musaholisti. Oireisiin kuuluu, että ilman musaa päivä on ylensä pilalla.
Monenlainen hyvä musa käy, kotimainen ja ulkomainen. Progea unohtamatta. Joidenkin soittolistarallatusten pakkokuuntelusta seuraa yleensä kitkeryyttä, jupinaa ja kiroilua.
Herättää pahimmillaan aggressiivisia ajatuksia. Nykyisin kalastan musahelmiä ympäri maailmaa. Joskus olen jotain jopa muka löytänyt. Etsintä jatkuu aina vaan.


AJ Turtiainen

SU – Happotesti klo 20-22

Hippimusaa, happorockia, huurupoppia ja avaruudellisia tunnelmia, sekä tarinoita ikuisesta kesästä, mutta myös hämärän rajamailta. Psykedeelisen musiikin erikoisohjelma Happotesti päättää viikon kuin valo tunnelin päässä. AJ Turtiainen on wannabe-hippi, muusikko ja musadiggari, joka jaksaa aina innostua uudesta musiikista, varsinkin, jos se on vanhaa.


Christian Casagrande

KE – Essential Rock klo 21-23

Essential Rock – Kaksi tuntia kasarirokkia ja fiiliksen mukaan vanhempaa ja vähän uudempaakin. Nimen mukaan oleellisella mennään!


Janna Pehkonen

MA – Hämärän Asteet klo 17-18

Hämärän asteet-ohjelmassa kuullaan enimmäkseen vanhaa musiikkia, mutta saattaa joskus joku uudempikin kipale silloin tällöin esiin pilkahtaa. Tempo ja tahti vaihtelevat, mutta hämärän asteilla liikutaan. Ilmakehä sirottaa valoa, vaikka aurinkoa ei näy!


J.J. & el pokke

TI – Down and Out klo 12-13

Kaikkien 80-luvun entisten ammattikoululaisten keskiolut huuruinen toiveohjelma. Aitoa roskenrollia   laidasta laitaan ja välillä vähän muutakin.   Studiossa höpäjää J.J. ja apparina häärii el pokke.


Anna Moriwaki

KE – Flower Shower klo 9-10

Annos kukkaissuihkua yli genrerajojen. Musiikkia kulkijoille, pakomatkalle
Kontulasta San Fransiscoon. Rauhan ja rakkauden asialla Anna Moriwaki.


Arto Kuusisto

SU – Köysistössä klo 14-15

Köysistössä virittyy esoteeristen tieteiden linko mutta taolaisittain palautamme itsemme maan pinnalle luonnontieteiden keinoin muistaen sen mikä on oleellista tässä ja nyt: oli se sitten krapulainen kirjailija, hukassa oleva kvanttifyysikko, tai maaninen ultrajuoksija. Väkevän tunnelman alla on pehmyt ja humoristinen hyve, joka hieroo lipoomat löysäksi ja purkaa turhat ödeemat virtaamaan kuin keväinen puro. Köysistössä pyristelevä vieras valitsee haluamansa musiikit teeman mukaiseksi ja vastaa asiantuntevuudellaan Arto Kuusiston ikuisesti uteliaisiin ja tutkiviin kysymyksiin. Tervetuloa Köysistöön.


Otto

MA – Roll Call klo 21-22

Roll Call on rennon musiikin ohjelma, jossa saattaa soida mitä vaan aina tanssimusiikista jazziin. Maanantain pelastaja.


Markku ‘Crazy Man’ Jalonen

TI – klo 13

Olen toiminut neljännesvuosisadan eri laivoilla risteilyisäntänä eli viihdyttäjänä, muusikkona laulajana sekä oppaana. Uraan mahtuu 40 maata työn merkeissä M/S Kristina Regina-laivalla ja satamia on kertynyt 216. Vapaa-aikanakaanen ole malttanut pysyä paikallani, ja kaikenkaikkiaan on käytyjä maita hieman yli 70.  Olen myös ns. auktorisoitu Helsinki-opas sekä luennoitsija aiheena Helsinki.

Ohjelmalla ei ole varsinaista nimeä, sillä käsittelen laulajia, Bluesia, Little Richardia, maailman parhaita naislaulajia, countryä sekä lopussa etnistä musiikkia.


DJ Lobo

PE – Keskiyön erikoinen klo 23 – 01

Keskiyön erikoisessa tärkeintä ei ole musiikin laji vaan tunne sekä tunnelma. Mietteliäästä maanläheiseen ja jopa outoon johdattaa dj. Lobo.


Mårtte

SU – Mårtten ilta klo 18-20

Mårten ilta palaa reippaan vuoden tauon jälkeen RollFM:ään. Linja jatkuu entisenkaltaisena eli voimakkaasti edustettuna ovat kaikenlainen 60-70 lukujen musiikki sekä uudempi samanhenkinen musiikki Rootsia unohtamatta. Tulossa tällä kaudella ainakin ohjelmat Bluesista ja Countrystä. Mårtte tykkää rikkoa musikillisia raja-aitoja, joten periaatteessa ihan mikä vain voi soida ohjelmassa, mutta se on varmaa, että Cheekiä tai Abbaa ei kuulla!


Leksa Oikkuri

LA – Lavvantaitanssit klo 18-20

DJ Leksa Oikkurin Lavvantaitanssit soittaa tauottomasti kahden tunnin ajan kotimaista ja ulkomaista tanssimusiikkia 70 ja 80 luvuilta. Matot rullalle ja humppapulverit lattialle!


Sami Häkkinen ja Petri Kokkonen

MA – Populaarimusiikin säteilyvaara klo 18-20

Keskustelua Populaarimusiikista ja sen vaaraallisista ilmiöistä, joita poliitikot ovat olleet kieltämässä läpi vuosikymmenten. Nykyisin tilanne on toinen. Artistit kieltävät heidän musiikkinsa käytön poliitikoilta. Emme anna vastausta, miten tähän on tultu. Sitä vastoin soitamme musiikkia, joka saa lahkeet lepattamaan ja istumalihakset tärisemään. Ugh!

Niilo

Niilo’s NonStop

Hi, my name is Neil, but since we are here in your home country, I thought Niilo would sound better. After years of music, I got the long-awaited opportunity to do a program on the best possible radio frequency. Because of my actual work, I don’t have time to do these from the studio. However, I firmly believe the music itself speaks for itself, so have a nice day, as we used to say here.