ÄÄNESSÄ

Ikke Ikäläinen AKA Lord Fatty on monelle tuttu pääkaupunkiseudun juurevilta klubeilta sekä Radio Helsingistä. Keikkoja on tullut tehtyä vuosien varrella niin kotimaassa kuin mm. Berliinissä, Madridissa sekä New Yorkissa.Fatty kutsuu tyyliään nimellä Rhythm’n’Soul’Swingin’Blues’n’Roll joka sisältää kaikkea vanhasta jazzista rhythm’n’bluesin kautta Rock’n’Rolliin ja Souliin unohtamatta uudempia soundeja. Roll FM:llä hän keskittyy kuitenkin Soul musiikin ilosanomaan unohtamatta myöskään balladi osastoa. Lord Fatty tiistaisin klo 15-18.

 

 Uuge K. –  rock’n roll, blues, jazz, soul, funk, gospel, r&b ja variaatiot edellä mainituista. useita tuhansia albumeita, sekä haastatteluita matkan varrelta….. …..siinä peruskallio, jolla on tukevan vakaata liikkua suuntaan jos toiseen. leipä ja usein myös päälliset ansaittu erilaisissa musiikkiin liittyvissä tehtävissä rumpusatsin takaa levy-yhtiöön, levykauppaan ja radioon. päivääkään en vaihtaisi, tuskian tuntiakaan, elämä opettaa jos on oppiakseen…. Keskiviikkoisin 9-15.

 

 

 

Ari  (Arska) Rajala – Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Pelastaa aamusi perjantaisin klo 7-9 ja aina kun muilta kiireiltään ehtii.

 

 

 

 

14732415_668545579981598_7886349939560351976_n

Espe Haverinen – 22-Pistepirkoistakin tuttua Espe Haverista kuullaan säännöllisen epäsäännöllisesti, milloin hän sattuu studiolle ilmaantumaan.

 

 

Erkki ‘Eki’ Rauhala –Maanantaiaamun ohjelma nojautuu täysin siihen, että Ekin musiikkimaku on täysin jämähtänyt menneeseen aikaan. Ohjelmassa ei siis kuulla uusinta nuorisomusiikkia. Odotettavissa ei  
myöskään ole syvääluotaavia analyysejä soitettavan musiikin ominaisuuksista. Toivebiisejä soitetaan mieluusti. Mottona : vähemmän puhetta – enemmän musiikkia. Maanantai aamuna klo 7-9.

 

Broidi – Broidin jutuista ei aina voi olla täysin varma, mutta ainakin Patti Smithin, Roky Ericksonin, Ramonesin ja Johnny Thundersin kaltaisia artisteja saatetaan kuulla. Mahdollisesti jonkinlaista höpinääkin luvassa kappaleiden välissä. Broidia kuullaan Kohti viikonloppua ohjelmassa perjantaisin klo 15-18.

 

Jukka Hampunen . Lifetime Rockerin motto kuuluu: “never too old to rock and roll!”  Jos pidät rokkenrollista, bluesista ja garagesta, kannattaa olla kuulolla perjantaisin klo 12-15.

 

 

 

Risto Vuorimies – Papá Monteron Cuba Libre on seilannut maailmaa jo yli 30 vuotta. Nyt myös RollFM:ssä. Kuuban saaren musiikkia rannikolta rannikolle maanantaisin 21-22. Vuoromies torstaisin 11-13.

 

 

 

Pönde – mies Espoosta soittelee maagista musaa maalta ja maan alta.
Painotus vanhoissa (ja tulevissa) klassikkoartisteissa ja rollaavassa juurimusassa, lisämausteena kiinnostus monenmoiseen oudon maukkaaseen sekä mauttoman outoon. Pönde ravistelee rollikansaa hereille aamuhumpallaan tiistaisin klo 7 – 9. 

 

 

Jack’s Basket Radio on roots-musiikkiohjelma sanan laajassa merkityksessä. Ohjelmassa nojataan moderniin roots-musiikkiin ja tuoreisiin artisteihin, mutta ohjelman tekijöiden Joosen ja Pasin musiikkimieltymykset takaavat kuulijalle laajan otannan musiikkia usealta vuosikymmeneltä. Jack´s Basket Radion taajuuksilla ääneen pääsevät myös tyyliin sopivat vieraat; maanantaisin klo 19-21.

 

 

The Bucket! – Ämpäri täynnä rollia ja rytmiä, lällyä ja räimettä… sekä että vaikka mitä muuta. Tietenkään sielukasta soulia unohtamatta. Puikoissa studion hämärissä ypöyksin sielu ruvella el pokke? Tarvittaessa mukana myös vieraita sekä tuttuja omat omituiset valintansa messissä. Sankollinen sekametelisoppaa tarjolla joka keskiviikkoilta klo 19-21.

 

TEEMUN OHJELMA  – Ei tarvitse olla kuuluisa ollakseen hyvä. Teemun ohjelmassa tutustutaan artisteihin, joihin kannattaisi tutustua. ” Näitä ohjelmia tehdessäni muistin, että parasta radiotyössä on se, että tapaa aivan uskomattoman hienoja tyyppejä. Muhkea liksa, ilmaiset illalliset ja talo meren rannalla ovat vain mukava lisä.” Torstaisin klo 17-18.

 

 

 

 Iltapäiväkerho – Maanantaisin klo 17-19 musiikin, visailujen ja radion ystävät Eve ja Tomppa soittavat viikottain vaihtuvalla teemalla biisejä, joita muistelet lämmöllä ja joista osan voisit jo unohtaa. Kuulijat pääsevät myös osallistumaan Iltapäiväkerhoon toivekappaleiden ja musavisan myötä. 

 

Nina Winter – Ohjelmassa saattaa soida mikä vain 60-luvulta tähän päivään. Toisinaan keskitytään yhden artistin tuotantoon (tänä syksynä luvassa mm. Robyn Hitchcock ja Brian Eno), välillä soi mitä tekee mieli soittaa. Joskus studiossa saattaa olla myös vieraita. Sunnuntaihiki sunnuntaisin klo 18-19.

 

Mårten mielimusiikkia on 60-70 luvun rock, mutta kaikenlainen vinksahtanut ajanjakson ulkopuolellakin kiinnostaa kuin myös toisaalta Rollin yleisen hengen mukainen likaisen juureva perinnemusiikki! Joka ohjelmalla on oma teemansa, joka ohjaa sen kerran musavalintoja, mutta sitä ei noudateta pilkuntarkasti! Mårten ilta sunnuntaisin klo 19-21. 

 

 Pepe F. – Mies pitää pannun kuumana ja joskus kuulijatkin – ohjelmalla “Iltapäiväkahvit.” Hämmentää kuulijoita toisinaan yllättävillä teemaohjelmilla Jutustelee väliin sitä-sun-tätä ja joskus jopa musiikistakin. Pyörittää ohjelmaa rennolla asenteella ja sanoilla leikkien. Maanantaisin 13-15.

 

Peltsu-setä – “Ei ole hyvää musiikkia tai huonoa musiikkia, on vain musiikkia”. Ääntäni kuulee kolmena päivänä viikossa. Tiistaisin klo 9-10 tulee supisuomalaisen musiikin ohjelma “Sata lasissa”. Keskiviikkoisin klo 17-19 haastattelen artistivieraita. Perjantaisin klo 18-19 soi “Hiihtoa ja tamppausta”, jossa liikutaan laveasti juurimusiikissa. Heti perään klo 19-20 pauhaa “Jytätunti”, jossa kitaraan isketään särö päälle. Ohjelmiani yhdistää jäyhän setämäinen tyyli. 

 

Kuusiston syyshetki –  Kesän maniasta syksyn kaamokseen, kevään kimpoamisesta talven hiljaisuuteen. Ohjelman aikana soitettu musa on laaja-alaista mutta laadukasta. Suomalaisen lyriikan fanina ja kirjoittajana Arto Kuusisto soitattaa paljon suomalaisia legendoja esim Juha Vainio, Leevi And The Leavings, Hector ja Juice mutta ampuu avaruuteen kaikella uudella ja undergroundilla unohtamatta Queenia, Beatlesia ja Led Zeppeliniä. Kuusisto panostaa vieraisiin ja heidän toiveisiinsa. Perjantaisin 10-12.

 

 Kahden tunnin sähköisku powered by Stupido. – Mukana tutut tekijät vuosien varrelta, sekä kourallinen uusia pahaa- aavistamattomia ääniä. Torstaisin klo 18-20.

 

 

 

Janne Kurunsaari ja Vesa Karppi tarjoavat kuulijoille verevää ja raakaa musiikkia monelta vuosikymmeneltä. Amerikana-kori syväluotaa monelta suunnalta Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen värikkäitä maisemia. Ohjelmassa seikkaillaan sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta kaupungin sykkeeseen. Upporasvassa friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia soundeja ja rujoja tarinoita. Lauantaisin 15-17.

 

Kari Souto – Viestinnän kysymyksiä kiertelevä Vapaakytkin-blogkari, jota liikuttaa rakkaus suomen kieleen ja sen ilmaisuvoimaan. Ohjelmassa pyörivien levyjen keskiössä ihminen ja hänen olemuksensa pohjoismaisessa hyvinvointikulttuurissa 1980-luvulta tähän päivään. Tekstit ovat luettavissa osoitteessa vapaakytkin.fi. Radioblogi perjantaisin klo 8.45.

 

 

Antti Klemola;  Levylaareja pakkomielteisesti pläräilevä antropologi, joka luki teini-ikäisenä liikaa beatnik-kirjallisuutta ja katosi sen seurauksena vuosikymmeneksi maailman turuille ja toreille. Kliseisen itsensä löytämisen sijaan löysikin Papua Uuden-Guinean viidakoissa sisältään giardian sekä muutamia muita sitkeitä loisia. Parasiittien lisäksi Suomeen saapui nippu laadukkaita levyjä. Nyt missionani on tutustuttaa musiikin ystävät meillä ehkä vähän vähemmän tunnettuihin artisteihin ja musiikkityyleihin. Rollaten Ympärin Maailman on sukellus hikisiin rytmeihin, trooppisiin saundeihin ja eksoottisiin melodioihin. Kauden aikana tulen nostamaan esille levylaareista penkomaani musiikkia muiden muassa Brasiliasta, Intiasta, Nigeriasta, Thaimaasta, Japanista ja Turkista. Viritä siis korvasi ennakkoluulottomaan moodiin ja hyppää messiin matkalle maailman ympäri ja takasin.

 

Jugs & Ammo – Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin  klo 18-20.

 

 

 

Mika Kankaanpää – Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia. Tiistaisin 12-15.

 

 

 

Pasi Rytkönen – Torstaisin klo 20-22 etsitään Mainettaan Parempaa Levyä. Koko levy käydään läpi vieraan kera biisi biisiltä. Luvassa yllättävän hyvää musiikkia rockista rolliin ja aivan liikaa turhaa nippelitietoa. Pasi tekee kaikkensa saadakseen rakennettua mistä tahansa aasinsiltoja Rollareihin.

 

 

Ison Suden Showssa kuullaan tarinoita, anekdootteja ja asiantuntevaa
keskustelua vanhasta juurimusiikista. Ajoittaiset vieraat tuovat lisämakua
ohjelmaan.
Iso Susi ja vaihtuva juontajapari keskittyvät bluesin ja muun juurimusiikin
historiaan ja tarinoihin laulujen ympärillä tarjoten kuulijalle
viihdyttävän tietopaketin menneen maailman musiikista, miksei joskus hieman uudemmastakin juurimusiikista.

 

 

Sulon ja Keppanan musalaari – Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri; tiistaisin klo 20-22.

 

 

Timo NikunenTimo Nikunen, Poppimestari suosittelee – Monipuolisuusmies, erikoisalana 60-luku. Skaalaan riittää vanhasta swingistä autotallirokkiin. Olavi Virta ja Ramones maittavat yhtä lailla. Teematunneilla kiinnostavaa soitantaa, tietoa ja tarinaa. Esittelyssä myös harvemmin kuultuja artisteja. Timoa kuullaan torstaisin klo 14-16.

 

Markku Kujala – Rokkimake tuuttaa rokkenrollia doo-wopista psychobillyyn, niin että tukka seisoo! TCB ohjelma maanantaisin puolen päivän jälkeen. Joskus roll fm:n kenttäjalkautujana mikrofoonin kanssa tekemässä ohjelmaa milloin mistäkin.

 

 

Egon Zimmerman – Olen innokas musiikin harrastaja ja seurannut vuosien varrella lukuisien artistien tekemisiä, heidän ikäänsä, sukupuoleensa ja tyyliin katsomatta.  Viikonloput ovat itse kullekin tärkeätä aikaa, huilata riittävästi ja tyhjätä muistia uuteen työrupeamaan valmistautuessa.  Valitsemassani musiikissa olen kiinnittänyt huomiota niihin upeisiin
tunnetiloihin, joita ammattinsa osaavat artistit tulkitsevat tyylisuunnista
riippumatta. Siesta lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-12.

 

Topi Suuronen – Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen. Torstaiaamuisin klo 7-9.

 

 

 

Oranssin auringon alla – Perttu Siren matkailee musiikin maailmoissa ennakkoluulottomasti, kuten lainelautansakin taivaltaa Kalifornian palmujen alta Islannin jäähileeseen. Länsimäen rock-lähiössä aikoinaan seurattiin Slippersin, Cliftersin ja Melrosen jalanjäljissä kitaran kanssa, mutta Pertun polku on sittemmin käynyt oman studion pyörittämisen ja keikkamiksausten lisäksi myös teknon ja hiphopin puolella niin omina julkaisuina kuin keikkoina vaikkapa Lepakon yöbileissä. Seuraavana työlistalla olisi levyllinen Suomenkielisiä kantrikappaleita, vaan aikataulu on kylläkin hieman amorfinen. Hyvä musiikki maistuu olipa kyseessä sitten banjon renkutus Kentuckystä, massiivinen kasarirock tahi japaninkielinen reggae. Oranssin Auringon Alla -ohjelma vie kuulijan tutkimusmatkalle toisinaan yhden genren sisälle ja toisinaan taas täysin arvaamattomiin suuntiin. Neliöpäisyys narikkaan ja seikkailupipo päähän – nyt sataa hyviä biisejä ! Maanantaisin klo 9-11.

Kimmo Pyy –  Laulujen kirjoittamista harrastava ex-romantikko. Maailmassa riittää laulun aiheita, joista rakkaus on jo pitkälle läpikoluttu. Muistakaa silti rakastaa. Tämä on Rakkauden rapakunto. Keskiviikkoisin klo 7-9.

 

 

 

 

Lilli –  Somepäällikkö, nettitonttu ja hovikuvaaja. Kanavan kiintiöblondi. Tavataan useammin kameran kanssa kuin mikrofonin takaa.

 

 

 

 

 

DEE JII PUNKKI  – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä on eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia. Lauantaisin klo 12-15.