ÄÄNESSÄ

Ari ‘Arska’ Rajala

MA – PE – Arskan valinta klo 9-10

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Toisinaan  Rollin aamuissa tuuraamassa.  Valitsee musiikit Arskan Valinta-ohjelmaan. Valikoimassa ja tarjouksessa isojen bändien niitä vähän pienempiä biisejä ja taas pienempien bändien suurempia biisejä. Monipuolisesti ja kotiin kuljetettuna radiolaitteistojen ja interwebin kautta ma-pe klo 9-10 .


Kepa

MA – Kertun Kammari klo 7-9

Maanataiaamuihin valoa tuo Kertun Kammari,  jossa karjalaisen kälätyksen seassa soi ihan mitä sattuu. Joskus myös sellaista, mistä muutkin kuin juontaja itse pitää. 


Uuge K.

LA – Liittovaltuuston arkistot klo 9-13


Kuuden vuosikymmenen ajan kestäneen ja edelleen jatkuvan tutkimusmatkan esittely. Luvassa myös mielenkiintoisia haastatteluita, sekä keikkataltiointeja.


Anna Moriwaki

PE – Flower Shower klo 17-18

Flower Showerissa annos kukkaissuihkua yli genrerajojen. Musiikkia kulkijoille, pakomatkalle Kontulasta San Fransiscoon. Rauhan ja rakkauden asialla Anna Moriwaki


Eki

TI – Aamuvuoro klo 7-9

Tiistain aamuvuorossa Eki soittaa musaa, joka pääsääntöisesti on menneeltä ajalta. Uusimmat hittibiisit loistavat poissaolollaan. Poikkeukset toki vahvistavat säännön. Kuuntelijoiden toiveita otetaan myös joskus huomioon, jos kappaleet rollin laarista löytyy.


Jukka Hampunen

PE – Lifetime Rocker klo 13-16

Viikonloppuun voit virittäytyä Lifetime Rockerin seurassa perjantai iltapäivisin klo 13.00 – 16.00 ja tietysti livenä ROLLFM:n studiolta. Hurriganes soi vuorenvarmasti jokaisessa lähetyksessä. Mielenkiintoisia vieraita raahataan studioon ja kaikkea muuta kivaa keksitään . Se on rokkii eikä sinfoniaa!


Papá Montero / Ripa Vuorimies

MA – Cuba Libre klo 10-11

TO – Lattaria klo 11-12

Papá Montero ja Cuba Libre-ohjelma on taottu eetteriin. Sitä on kuunneltu jo vuodesta 1987 aina tähän päivään asti. Rollissa tämä tunnin mittainen kuubalaisen musiikin erikoisohjelma tulee maanantaisin klo 10-11.

Tämän kauden hitti, LATTARIA, jonka toimittaa Ripa Vuorimies. Torstaisin kello 11-12.


Pönde

TI – Uutiset ja mää klo 16-18

Ohjelmassa Uutiset ja mää kuullaan valikoituja uutisotsikoita viikon varrelta sekä ennen kaikkea niiden inspiroimia musavalintoja, sekä uutuuksia että vuosikymmenten takaisia helmiä. Mukana myös Soundin musiikkiuutisia sekä viikon keikkavinkit. Toisinaan erikoislähetyksiä, joissa ajankohtaisia erikoisvieraita, joskus ehkä myös erikoisia asiattomuuksia. Tiskillä DJ Pönde.


el pokke ja Rev. Pete

KE – Soul Bucket klo 18-20

Joka keskiviikkoinen sielunhoito-ohjelma Soul Bucket tarjoilee ämpärillisen ehtaa soulia, niin etelää kuin pohjoistakin. Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla. Stuudiolla temmeltävät el pokke ja Rev. Pete. Ja väillä käy vieraita… ja tuttujakin. Kuuntele… ja pelasta sielusi…


Pepe

MA – Klaffikko klo 12-13

MA – Iltapäiväkahvit klo 13-15

KE – Suosikin lista klo 17-18

Yöradio – epämääräisen säännöllisesti

Maanantaisin klo 12-13 ei ole filmi poikki, vaan tarjoilen”Klaffikko” –elokuvaohjelman.Tästä jatketaan klo 13-15 “Iltapäiväkahvit” ohjelmallavaihtuvien teemojen kera, sekä kevyellä jutustelulla.Toisinaan valvotan myös yöradion merkeissä yökyöpeleitä.Lisäksi soittelen “Suosikin lista” niminen ohjelmaa,jossa puretaan legendaarisen Suosikki –lehden musalistoja. Soitan myös teidän valitsemia kappaleita “Kuuntelijoiden toivetunti” ohjelmassa, mikä tulee vaihtelevina aikoina.


Peltsu

PE – Peltsun valinta klo 18-20

Keskiviikkoisessa Peltsun radiosoussa soi monipuolinen musiikki. Musiikin lomassa haastatellaan vierailevia artisteja tai kuunnellaan juontajan yksinpuhelua. Perjantai-iltoina eetteriin pärähtää myös vanhoja jytätuntiohjelmia.


Stupido

TO – Stupido Market Radio klo 18-20

Stupido Market Radio on Stupido Recordsin ja sen kaupan, Stupido Marketin oma radio-ohjelma. Stupido Market Radiota vetää Stupidon bosshoss Joose Berglund, mutta ääneen pääsevät myös muut Stupidon työntekijät ja vieraat. Torstaisin klo 18-20 sukelletaan siis indie/punk/ska/ihan mitä vaan -musiikin saloihin Stupido Market Radiossa.


Don Janne ja Duke Carp

PE – Amerikana-kori klo 20-22

Amerikana-kori syväluotaa Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen juuria ja värikkäitä maisemia. Seikkailemme sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta suurkaupungin sykkeeseen. Friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia sointuja sekä rujoja tarinoita. Kot Kot…


Sami Häkkinen

TI – Samin Teematiistai klo 10-12

Sami Häkkinen tekee Populaarimusiikin Säteilyvaaran lisäksi myös tiistaisin omaa Teematiistai ohjelmaa jossa on vaihtuvia, mielenkiintoisia musiikillisia teemoja.


Sami Häkkinen ja Petri Kokkonen

MA – Kirstunvartijat klo 17-18

MA – Populaarimusiikin säteilyvaara klo 18-20

Keskustelua Populaarimusiikista ja sen vaaraallisista ilmiöistä, joita poliitikot ovat olleet kieltämässä läpi vuosikymmenten. Nykyisin tilanne on toinen. Artistit kieltävät heidän musiikkinsa käytön poliitikoilta. Emme anna vastausta, miten tähän on tultu. Sitä vastoin soitamme musiikkia, joka saa lahkeet lepattamaan ja istumalihakset tärisemään. Ugh!


Antti Klemola

SU – Global Soundscapes klo 12-14

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta. Musiikki paljastuu suhteeksi sävellajin ja kahden sen tanssiin vangitseman sävelen välillä. Rytmiä.  Ja myös Roll FM:n iltapäivässä musiikki syö kaikki lainalaisuudet: täällä kaikkein kiinteinkin paljastuu rytmiksi, vain ja ainoastaan. Rytmit ovat suhteita sen välillä mitä uskot ja mitä olet ennen uskonut.

Kotimaisen musiikkitarjonnan yksipuolisuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Monimuotoisempaan musiikkitarjontaan perustuva Roll FM kaiveleekin nyt lisää ässiä hihastaan.


Juha Rytkönen

TI – Jugs & Ammo klo 18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin.


Mika Kankaanpää

KE ja PE – Popman klo 16-17

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia.


Sulo ja Keppana

SU – Musalodju klo 10-12

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri!


Kimmo Pyy

KE – Aamuohjelma klo 7-9

Laulujen kirjoittamista suomeksi rakastava Kimmo esiintyy kanavalla satunnaisesti. Ohjelmat keskittyvät pääosin kotimaiseen musiikkiin, mutta silti olematta asian suhteen mitenkään ehdoton. Luvassa myös hienoja live-vieraita ja roppa kaupalla lämmintä ja positiivista meininkiä. Muistakaa rakastaa toisianne!


AJ/DJ

SU – Happotesti klo 20-22

AJ/DJ toimittaa Happotestiä, sunnuntai-illan kaleidoskooppista musiikki-ilottelua. Happosetänäkin tunnettu miesoletettu rakastaa ihmisenä olemista ja musiikkia kaikissa muodoissaan – ja antaa sen myös kuulua ohjelmassaan.


DEE JII PUNKKI

LA – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä klo 19-21

Eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta, Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia.


Jekku ry

PE Marginaalin ulkopuolinen show klo 10-12

Musaa marginaalista ja sen ulkopuolelta! Jekku ry:n toimittamassa
ohjelmassa soitetaan kaksi tuntia kaikkien aikojen makeinta jytää
Suomi-skenen ytimestä ja maailmanlistojen huipulta.

Tervetuloa mukaan matkalle kohti marginaalia – ja sen yli!


Jykä

TO – Sekametelisoppa 12-13

SU – Rollabilly Special 18-20

Jykä tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Lisäksi Sekametelisopassa hämmennetään yhteen kaikki musiikki mikä ei Rollabillyyn sovi, keitossa muhivat eri genret ja mitä milloinkin tulee ei voi etukäteen tietää.


Timo Nikunen

TO – Poppimestari suosittelee klo 16-18

SU – Jatsiliiteri klo 16-18

Poppimestari esittelee ohjelmissaan rockia ja poppia takavuosilta. Artistit ovat usein tuttuja, mutta kappaleet välttämättä eivät. Esillä voi ollla hittisinglen vähän kuultu B-puoli tai raita aliarvostetulta albumilta. Taustatarinat värittävät valintoja.

Jazz – joutavaa tekotaiteellista vingutteluako? Vielä mitä! Jatsiliiterin monimuotoisuuden takaavat jazzin monet kiinnostavat alalajit. Taitoa, tyyliä, tunnetta! Studiovieraina välillä myös kotimaisen jazzin toimijoita.


Eetu Laine

TI ja TO – Levylaukkumies klo 13-14

KE – Rummuton radioshow klo 13-14

PE – Rummuton radioshow klo 12-13

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään tiistai- ja torstai-iltapäivääsi.


Vesa Hytönen

LA – Prognoosi hakusessa klo 21-24

En voi sille enää mitään; Olen musaholisti. Oireisiin kuuluu edelleen,että ilman musaa päivä on pilalla. Monenlaista musaa pitää saada. Progea tietenkin aina tarpeen mukaan. Sattumoisin melko taajaan. Soittolistarallatuksille altistumisista seuraa välitön pakonomainen tarve päästä etäälle häiriölähteestä, ellei sitä voi vaimentaa. Vaan ai sitä auvoista hetkeä, kun saan taas kuulla jotain itselle ihan uutta, ja aivan vastustamatonta, oikeaa musiikkia, ja vielä jos rytmiikka pelaa…Musankalastelu lohduttaa muutoin hiljaisina hetkinä… ihan vaan pikku jollasta, jossain päin merta…


Veikko Sorvaniemi

SU – Teeman viemää klo 14-15

Ohjelmassa matkataan musiikin virrassa läpi elämän karikoiden, välillä vastatuuleen ja välillä myötätuuleen. Ruorissa on Veikko Sorvaniemi.


J.J. & el pokke

TI – Down and Out klo 15-16

Kaikkien 80-luvun entisten ammattikoululaisten keskiolut huuruinen toiveohjelma. Aitoa roskenrollia   laidasta laitaan ja välillä vähän muutakin.   Studiossa höpäjää J.J. ja apparina häärii el pokke.


Markku ‘Crazy Man’ Jalonen

SU – Musiikkia jota et muualta kuule klo 9-10

Musiikkia jota et muualta kuule


Urban & Turban

LA – Urban & Turban klo 18-19

50`s-60`s Rock`n Roll, Rockabilly, R&B, Doo Wop, Surf jne.
Nämä hattupäät ovat toimineet alkuperäisen Rock and Rollin parissa jo 1970-luvulta saakka. Kokemukset ovat karttuneet  niin radio-ohjelmissa, lehtiartikkeleissa, DJ-keikoilla, omissa levytyksissä kuin soittolavoilla. – “Never mind what they say, Rock`n Roll is here to stay”


Kirjasto Soikoon!

KE – Kirjasto soikoon klo 12-13

Nutturat auki, nyt on hiljaisuus kielletty!

Helsingin kaupunginkirjaston vaihtuvat kirjastolaiset tulevat kotiisi kertomaan Sinunkin omistamastasi kirjastoaineistosta – ja vähän muustakin. Tulossa on asiaa musiikista ja musiikin vierestä, uutuuksia Helmet-kirjastojen kokoelmista ja musavarasto Soundiholvin aarteita sekä luku- ja muita vinkkejä arkipäivään ja juhlaan. Kerromme sinulle kaikista niistäkin jutuista, joita et ole vielä edes osannut kaivata. 


Tom Eckerman

SU – Kapten Ö-Tom På Radiovågorna klo 15-16

Er man i Mariehamn, Kapten Ö-Tom tar er med ut på de rullande radiovågorna, gör djupdykningar i sina arkiv, surfar fram från ö till ö, från hamn till hamn.
Med musikens hjälp tar han sig själv och er på färder från Stockholm till Trenchtown och vidare till Rökviken och Dakar, från 1961 till 2021.

I kölvattnet 60 år av skivor i hans liv vid och på haven. Många artister har han stött på, pratat med och sett på scen. Kanske han även drar nåt eget.

Det är svänget som spelar roll. Det är rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afro-black’n’world inna soulful reggae style, Ah sånn stil han har m.m.

Å språket d e den åländska varianten av svenska.

Skepp å hoj!

Miss Google seez:

O’hoy all mates and mistresses.

Your man in Mariehamn, Captain Ö-Tom takes you out on the rolling roaring radio waves, diving deep in his oceans of archives, surfing from isle to island, from harbour to port.
With the help of music he takes us on voyages from Stockholm to Trenchtown via The Smoky Bay Bar and Dakar.

Sailing by motor and steam from 1961 to 2021. Deep cuts from 60 years of recorded music from his life by and on the seas. Even inland.
He met artists, talked to them and has been to loads of gigs.
He tells you that it’s swing that’s the heart of the matters.
On The Rolling Waves of Roll FM Radio he will deliver the best of rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afrobeat inna soulful reggae style. On and off course. Roll on across the sea of muses.

The tongue spoken: An island variant of Swedish.


Hiljaisten seiväshyppääjien kerho

SATUNNAISESTI

Hiljaisten seiväshyppääjien kerhon jäsenet Erno Porkki ja Leksa Oikkuri pääsevät ääneen silloin tällöin. Kerhon jäsen Kari Tohvila saatetaan myös päästää ääneen vaihtelevasti.


Friidu ja Kimma

KE – Friidu ja Kimma klo 11-12

Soitetaan (ja puhutaan) ihan mitä sattuu, koska meillekin sattuu (ja tapahtuu). Tädit jaksaa heilua!
Useimmiten musaa jonkun teeman ympäriltä. Joskus saattaa olla joku vieras tai sitten ei. Koskaan ei voi olla ihan varma (mistään).


Punk- museon aktiivit

TI – Punk- museo klo 20-22

Punkmuseon aktiivit muistelevat vanhoja seikkailuja ja kelaavat nykyisiä tapahtumia. Levotonta läppää ja poukkoilevaa tarinankerrontaa tahditetaan soittamalla yllätys, yllätys, punkkia. Särökitaraa, asennetta sekä vanhoja että tulevia klassikkobiisejä!


Marko Kuurne

MA – Höpinää Tötteröön klo 20-22

Hard Rokkia, Rock”n” ROLLia ja pistoja kaikkeen sen suuntaiseen musiikkiin niin kotimaista kuin erämaista juontajanaan radiokeltanokka Hootenanny Freaks rumpali Marko “Make” Kuurne; innolla ja rakkaudella rockmusiikkiin. Usein se yksinkertainen on niin kaunista kuultavaa. Tuu mukaan ja pistetään höpinää tötteröön ja putket punaisiksi.


Lilli

Somepäällikkö

Punkkari, poppari, rokkari ja kanavan somepäällikkö. Punaviinin ja suomenkielisen indie- musiikin suurkuluttaja, muutamaa hyvin harkittua poikkeusta lukuunottamattamatta. Kanavan blondi kiintiökikattelija.


Oona Kavasto

TI – Tiistaiajelut klo 12-13

Auto on paras paikka musan kuuntelemiseen. Sen tietävät kaikki rattia koskaan rummuttaneet. Tiistaisin Jönsaksentie on kuuma ja Oona pyörittää Roll FM:n levylautasella vain parasta ajelumusaa laidasta laitaan. Studiovieraina tienposkesta poimittuja liftareita ja keikkabussista pudonneita muusikoita.


Janne Potila

KE – Apulaissheriffi klo 10-11

Tiukkaa musaa ja löysää puhetta Apulaissheriffin toimistosta Oulusta. Ohjelmassa soi pääosin, muttei pelkästään blues, soul, funk, rock & roll, rockabilly ja muu juureva musiikki. Katso myös apusheriffi.blogspot.com, blogi, jossa mikään ei ole huikeaa, mieletöntä, fantastista tai varsinkaan haastavaa.


Kirre

LA – Iskelmäklinikka klo 17-18

Iskelmäklinikan mahtipontinen elämyslupaus markka-ajan musiikista jota et tiennyt kaipaavasi. Kotimainen 60 minuuttia jossa hakeudutaan iskusävelmän äärimmäiseen flowtilaan. Totutusti soitetaan viikon FREDI ja muuta ajankuvaan sopivaa. Markka-ajan viitekehyksestä voidaan aavistus lipsua mikäli musiikki on tehty sen hengessä. Studiossa Kirre ja Aleksi.


50 Shades of Black

SU – 50 Shades of Black klo 22-23

Tervetuloa synkkään ja kylmään maailmaan, jossa pimeys hallitsee ja äänet kertovat tarinoita tuonpuoleisesta. Tämä on 50 Shades of Black. Mustaan metalliin erikoistunut radio-ohjelma joka sukeltaa syvälle pimeyden sydämeen, esitellen genren legendaarisia orkestereita kautta vuosikymmenten sekä nostaen esille myös tuoreimpia teoksia mustan metallin monisävyisestä maailmasta. Karista pimeän pelkosi pois ja liity seuraamme, kun tutkimme äärimmäisen musiikin kiemuroita ja paljastamme synkimmät sävelmät, jotka kutsuvat sinut pimeyden valtakuntaan.


Suvanne@Lobby

LA – Suvanne@Lobby klo 16-17

Suvanne@Lobby käsittelee musiikkia ilman rajoja, laidasta laitaan. Jazzin ja rytmimusiikin monitoimimies, saksofonisti William Suvanne sekä vaihtuvat, mielenkiintoiset muusikko-vieraat kuuntelevat musiikkia, tarinoivat ja ratkaisevat rytmimusiikin arvoituksia. Ohjelma on äänitetty musiikkiklubi Lobby Myyrmäessä.


Jytäkesä Go-Go

TO – Jytäradio klo 14-15

Jytäkesä Go-Go ja Roll FM aloittaa yhteistyön! Roll FM on vahvasti mukana tämän vuoden Jytäkesä Go-Go:ssa ja 16.5. eteenpäin alkaa pyöriä Jytäradio joka torstai klo 14-15. Homman nimi on artistivieraita, akuuttia läppää sekä Jytäkesä Go-Go -aiheisia kappalevalintoja koko kesän ajan! Virittäydy siis taajuuksille!