ÄÄNESSÄ

Ari ‘Arska’ Rajala

MA – PE – Arskan valinta klo 9-10

Kaiken pahan alku ja juuri, pääsäätäjä ja yleishäärääjä. Toisinaan  Rollin aamuissa tuuraamassa.  Valitsee musiikit Arskan Valinta-ohjelmaan. Valikoimassa ja tarjouksessa isojen bändien niitä vähän pienempiä biisejä ja taas pienempien bändien suurempia biisejä. Monipuolisesti ja kotiin kuljetettuna radiolaitteistojen ja interwebin kautta ma-pe klo 9-10 .


Uuge K.

Satunnaisesti – Birthday Special

KE – Liittovaltuuston arkistot klo 15-18

LA – Goood Morning! klo 9-13

Liittovaltuuston Arkistot: Huolella ja rakkaudella koottu, jatkuvasti päivittyvä arkisto, jossa
historiallisesti merkittävien tekijöitten ohella myös tämän päivän ammattitaitoa ja luovuutta  arvostetaan. Valloittavaa ja taatusti tajuntaan kopsahtavaa äänimaailmaa haastatteluineen.

Goood Morning: Kohvit koneeseen, taajuuden tarkistus ja hetkeen sopiva asento, jossa
musiikin ylivoimainen, rentouttava, rytmejä ja sisältöä
käsittävä kokonaisuus valtaa mielen.


Espe Haverinen

LA – Riff Raff klo 17-19

Tällä kaudella 22-Pistepirkoista tutun Espe Haverisen voi bongata lauantain alkuillassa.


Erkki ‘Eki’ Rauhala ja Jore Asolasta

Eki ja Jore taajuudella satunnaisesti ja epäsäännöllisesti.


Anna Moriwaki

TI – Flower Shower klo 11-12

Maanantaiaamuna Sydämen tahdistimessa käynnistetään viikon syke teille jotka olette hädin tuskin hereillä. Lounasaikaan Flower Shower:ssa annos kukkaissuihkua yli genrerajojen. Musiikkia kulkijoille, pakomatkalle Kontulasta San Fransiscoon. Rauhan ja rakkauden asialla Anna Moriwaki.


Jukka Hampunen

PE – Lifetime Rocker klo 13-16

Joka perjantain alkuiltapäivässä soi Rock and Roll ja siitä pitää huolen Lifetime Rocker. Kaivaudutaan rokkenrollin maailmaan sata lasissa ja tien sinne näyttää tietysti Hurriganes joka aloittaa jokaisen ohjelman. Never too old to Rock and roll!


Papá Montero

TI – Cuba Libre klo 10-11

TO – Tunti Ripaskaa klo 12-13

Papá Montero ja Cuba Libre-ohjelma on taottu eetteriin. Sitä on kuunneltu jo vuodesta 1987 aina tähän päivään asti. Rollissa tämä tunnin mittainen kuubalaisen musiikin erikoisohjelma tulee tiistaisin klo 10-11.

Tunti Ripaskaa on Ripan uusi tunti, joka kestää 60 minuuttia sisältäen sekalaista musaa.


Pönde

TI – Uutiset ja mää klo 16-18

Ohjelmassa Uutiset ja mää kuullaan valikoituja uutisotsikoita viikon varrelta sekä ennen kaikkea niiden inspiroimia musavalintoja, sekä uutuuksia että vuosikymmenten takaisia helmiä. Mukana myös Soundin musiikkiuutisia sekä viikon keikkavinkit. Toisinaan erikoislähetyksiä, joissa ajankohtaisia erikoisvieraita, joskus ehkä myös erikoisia asiattomuuksia. Tiskillä DJ Pönde.


el pokke ja Sir Nisse

KE – Soul Bucket klo 18-20

Tarjolla ämpärillinen ehtaa soulia, etelää jos pohjoistakin. Sielun syvimmät syöverit ja ylevimmät ylistykset päästetään eetteriin höystettynä sinisen bluesin sävyillä sekä muilla juurevilla latino-, zydeco-, ska-, etc. soundeilla. Studiossa teutaroivat tutusti el pokke & Sir Nisse.


Pepe

MA – Klaffikko klo 12-13

MA – Iltapäiväkahvit klo 13-15

PE – Suosikin lista klo 12-13

Yöradio – epämääräisen säännöllisesti

Maanantaisin klo 12-13 ei ole filmi poikki, vaan tarjoilen”Klaffikko” –elokuvaohjelman.Tästä jatketaan klo 13-15 “Iltapäiväkahvit” ohjelmallavaihtuvien teemojen kera, sekä kevyellä jutustelulla.Toisinaan valvotan myös yöradion merkeissä yökyöpeleitä.Lisäksi soittelen “Suosikin lista” niminen ohjelmaa,jossa puretaan legendaarisen Suosikki –lehden musalistoja. Soitan myös teidän valitsemia kappaleita “Kuuntelijoiden toivetunti” ohjelmassa, mikä tulee vaihtelevina aikoina.


Peltsu-setä

PE – Peltsun vieraana klo 18-20

Perjantaisin ”Peltsun vieraana” ohjelmassa kuulemme haastateltavien ajatuksia musiikista; sekä itse tehdyistä biiseistä että muidenkin säveltämistä teoksista. Puheen lomassa kuunnellaan levyjä, ja ehkä toisinaan vieras jopa riehaantuu esittämään studioliveä. Soivat kappaleet ovat studiovieraan valitsemia.  


Stupido

TO – Stupido Market Radio klo 18-20

Stupido Market Radio on Stupido Recordsin ja sen kaupan, Stupido Marketin oma radio-ohjelma. Stupido Market Radiota vetää Stupidon bosshoss Joose Berglund, mutta ääneen pääsevät myös muut Stupidon työntekijät ja vieraat. Torstaisin klo 18-20 sukelletaan siis indie/punk/ska/ihan mitä vaan -musiikin saloihin Stupido Market Radiossa.


Don Janne ja Sir Nisse

PE – Amerikana-kori klo 20-22

Amerikana-kori syväluotaa Pohjois-Amerikkalaisen musiikkiperinteen juuria ja värikkäitä maisemia. Seikkailemme sujuvasti eri vuosikymmenillä, Atlantilta Tyynellemerelle ja puuvillapelloilta suurkaupungin sykkeeseen. Friteerattuja säveliä, preerian auringon korventamia sointuja sekä rujoja tarinoita. Kot Kot…


Kari Souto

Vapaakytkin radiospesiaali

Vapaakytkimen radiospesiaaleissa käsitellään satunnaisia aiheita vielä satunnaisemmin lähetysajoin. Satunnaisuudessa sille vetää vertoja oikeastaan vain Sanojen Valtakunta, jota Kari tekee yhdessä Pönden kanssa. Katsos lisää www.vapaakytkin.fi


Antti Klemola

LA – Global Soundscapes klo 15-17

Antti Klemola on pakkomielteinen levykeräilijä, jonka kannustaa ihmisiä innostumaan uudesta musiikista, vanhojen suosikkien vaalimista unohtamatta. Musiikki paljastuu suhteeksi sävellajin ja kahden sen tanssiin vangitseman sävelen välillä. Rytmiä.  Ja myös Roll FM:n iltapäivässä musiikki syö kaikki lainalaisuudet: täällä kaikkein kiinteinkin paljastuu rytmiksi, vain ja ainoastaan. Rytmit ovat suhteita sen välillä mitä uskot ja mitä olet ennen uskonut.

Kotimaisen musiikkitarjonnan yksipuolisuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Monimuotoisempaan musiikkitarjontaan perustuva Roll FM kaiveleekin nyt lisää ässiä hihastaan.


Juha Rytkönen

TI – Jugs & Ammo klo 18-20

Jo legendaksi muodostunut Juha Rytkösen kuudesti laukeava Country & Western Show tiistaisin.


Mika Kankaanpää

PE – Popman klo 16-18

 Popman, Poppia & Rokkia, artistivierailuja ja musamaailman kuulumisia.


Sulo ja Keppana

SU – Musalodju klo 10-12

Hyvää musaa laidasta laitaan siivitettynä kiinnostavilla vierailla, huikeilla tarinoilla ja live-musalla. Bonuksena Keppanan kunto- ja terveyskorneri!


Topi Suuronen

TO – Topin ja Gonan aamutoimet klo 7-9

LA – Rokaten Ympäri Maailman klo 13-15

Kun Topi oli nuori poika, ensimmäiset radiosta c-kasetille äänittämänsä biisit olivat Elviksen “All shook up” ja Dingon “Autiotalo”. Juurimusiikilla ja popilla pärjää edelleen.

Topi on äänessä torstaiaamuisin Gona Lehtisen kanssa ja lauantai-iltapäivässä Pasi Rytkösen kanssa.


Pasi Rytkönen

LA – Rokaten Ympäri Maailman klo 13-15

Rokaten Ympäri Maailman on radioaaltojen rollaavin matkaohjelma. Oppaina toimivat Topi Suuronen ja Pasi Rytkönen.


Kimmo Pyy

Satunnaisia ohjelmia

Laulujen kirjoittamista suomeksi rakastava Kimmo esiintyy kanavalla satunnaisesti. Ohjelmat keskittyvät pääosin kotimaiseen musiikkiin, mutta silti olematta asian suhteen mitenkään ehdoton. Luvassa myös hienoja live-vieraita ja roppa kaupalla lämmintä ja positiivista meininkiä. Muistakaa rakastaa toisianne!


Lilli

Somepäällikkö

Punkkari, poppari, rokkari ja kanavan somepäällikkö. Punaviinin ja suomenkielisen indie- musiikin suurkuluttaja, muutamaa hyvin harkittua poikkeusta lukuunottamattamatta. Kanavan blondi kiintiökikattelija.


DEE JII PUNKKI

LA – Vadelmanviljelijän jalanjäljillä klo 19-21

Eklektinen radio-ohjelma, jossa kuullaan oikeiden ihmisten oikeilla soittimilla soittamaa kitaravetoista rokkia ja poppia ja joskus muutakin mukavaa. Tällä kaudella kuulemme aina(kin) Hoodoo Gurusta; Iggy Popia ja Killed by Deathin musiikkia ja tietenkin tasatunnein Hawkwindia.

Sillointällöin sunnuntaisin Mr.Mojo Risin klo 12-14. Aiheet vaihtelee, juontaja ei.


Jekku ry

PE Marginaalin ulkopuolinen show klo 10-12

Musaa marginaalista ja sen ulkopuolelta! Perjantaisin trippaillaan undergroundista, kun Jekku ry soittaa kaksi tuntia kaikkien aikojen seksikkäintä ja rajuinta jytää. Ohjelman teema muuttuu viikoittain vaihtuvan DJ:n mukaan ja levylaukkuihin pakkaantuu lättyjä suomi-indiestä psykedeliaan. Punk, Indie, Stoner, Doom – Play loud bitches!

Jekku ry on Tuusulalainen kulttuuritapahtumia tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on haastaa kansalaisten kulttuurikäsityksiä ja elävöittää lähiseutujen livemusatarjontaa.


Jykä

SU – Rollabilly Special klo 18-20

TO – Sekametelisoppa 13-14

Jykä tarjoilee kovan paketillisen sekä koti- että  ulkomaista rockabillyä,neobillyä,psychobillyä, rootsia ja countryä, pääpaino kuitenkin billyssä.  Ajoittain myös vierailevia muusikoita sekä muita alan vaikuttajia. Lisäksi Sekametelisopassa hämmennetään yhteen kaikki musiikki mikä ei Rollabillyyn sovi, keitossa muhivat eri genret ja mitä milloinkin tulee ei voi etukäteen tietää.


Timo Nikunen

TO – Poppimestari suosittelee klo 16-18

SU – Jatsiliiteri klo 16-18

Timo on fiilistelijä, joka on mieltynyt erityisesti 60-luvun musiikkiin. Poppimestarin ohjelmissa menneiden vuosikymmenien taattua tavaraa, joka voi olla yhtä lailla rupisen rokkaavaa tai häpeämättömän poppaavaa. Vähän kuultuja helmiä löytyy tunnetuilta nimiltä ja niiltä, joiden läpimurto jäi puolitiehen.

Jatsiliiteri levittää intomielisesti jazzin ilosanomaa ja todistaa tämän taiteenlajin monipuolisuudesta. Vanhojen mestarien ohella kuullaan myös uudempia kykyjä, eikä vapaampaa ilmaisua ja fuusiota unohdeta.


Eetu Laine

TI – Levylaukkumies klo 13-15

KE – Rummuton radioshow klo 13-15

Suomikantrin ja rockabillyn ilosanomaa levittävä levylaukkumies tuo yli genrerajojen harvinaisuuksia ja klassikoita piristämään maanantai-iltapäivääsi.


Vesa Hytönen

LA – Prognoosi hakusessa klo 21-24

En voi sille enää mitään; Olen musaholisti. Oireisiin kuuluu edelleen,että ilman musaa päivä on pilalla. Monenlaista musaa pitää saada. Progea tietenkin aina tarpeen mukaan. Sattumoisin melko taajaan. Soittolistarallatuksille altistumisista seuraa välitön pakonomainen tarve päästä etäälle häiriölähteestä, ellei sitä voi vaimentaa. Vaan ai sitä auvoista hetkeä, kun saan taas kuulla jotain itselle ihan uutta, ja aivan vastustamatonta, oikeaa musiikkia, ja vielä jos rytmiikka pelaa…Musankalastelu lohduttaa muutoin hiljaisina hetkinä… ihan vaan pikku jollasta, jossain päin merta…


Veikko Sorvaniemi

SU – Teeman viemää klo 14-15

Ohjelmassa matkataan musiikin virrassa läpi elämän karikoiden, välillä vastatuuleen ja välillä myötätuuleen. Ruorissa on Veikko Sorvaniemi.


AJ Turtiainen

SU – Happotesti klo 20-22

Hippimusaa, happorockia ja vanhan liiton jytää, sekä tarinoita ikuisesta kesästä, mutta myös hämärän rajamailta. Happotesti päättää viikon kuin valo tunnelin päässä. AJ Turtiainen on wannabe-hippi, muusikko ja musadiggari, joka jaksaa aina innostua uudesta musiikista, varsinkin, jos se on vanhaa.


J.J. & el pokke

TI – Down and Out klo 12-13

Kaikkien 80-luvun entisten ammattikoululaisten keskiolut huuruinen toiveohjelma. Aitoa roskenrollia   laidasta laitaan ja välillä vähän muutakin.   Studiossa höpäjää J.J. ja apparina häärii el pokke.


Arto Kuusisto

Satunnaisia ohjelmia

Köysistössä virittyy esoteeristen tieteiden linko mutta taolaisittain palautamme itsemme maan pinnalle luonnontieteiden keinoin muistaen sen mikä on oleellista tässä ja nyt: oli se sitten krapulainen kirjailija, hukassa oleva kvanttifyysikko, tai maaninen ultrajuoksija. Väkevän tunnelman alla on pehmyt ja humoristinen hyve, joka hieroo lipoomat löysäksi ja purkaa turhat ödeemat virtaamaan kuin keväinen puro. Köysistössä pyristelevä vieras valitsee haluamansa musiikit teeman mukaiseksi ja vastaa asiantuntevuudellaan Arto Kuusiston ikuisesti uteliaisiin ja tutkiviin kysymyksiin. Tervetuloa Köysistöön.


Markku ‘Crazy Man’ Jalonen

MA – Murkinaa, musiikkia ja maantietoa klo 20-21

Tässä ohjelmasarjassa käsitellään kaikki Yhdysvaltain osavaltiot  maantieteellisessä järjestyksessä lännessä itään ja pohjoiseen ja  palataan takaisin länteen. Joka osiossa käsitellään kunkin osavaltion  tyypillisiä ruokia sekä juomia unohtamatta musiikkia, joka on joko  paikallista tai liittyy jotenkin ko. osavaltioon joko esittäjän tai  kappaleen mukaan. Jako on entiseen tapaan puolet puhetta puolet  musiikkia..


Sami Häkkinen ja Petri Kokkonen

MA – Populaarimusiikin säteilyvaara klo 17-19

Keskustelua Populaarimusiikista ja sen vaaraallisista ilmiöistä, joita poliitikot ovat olleet kieltämässä läpi vuosikymmenten. Nykyisin tilanne on toinen. Artistit kieltävät heidän musiikkinsa käytön poliitikoilta. Emme anna vastausta, miten tähän on tultu. Sitä vastoin soitamme musiikkia, joka saa lahkeet lepattamaan ja istumalihakset tärisemään. Ugh!


Urban & Turban

MA – Urban & Turban klo 21-22

50`s-60`s Rock`n Roll, Rockabilly, R&B, Doo Wop, Surf jne.
Nämä hattupäät ovat toimineet alkuperäisen Rock and Rollin parissa jo 1970-luvulta saakka. Kokemukset ovat karttuneet  niin radio-ohjelmissa, lehtiartikkeleissa, DJ-keikoilla, omissa levytyksissä kuin soittolavoilla. – “Never mind what they say, Rock`n Roll is here to stay”


Kirjasto Soikoon!

KE – Kirjasto soikoon klo 12-13

Nutturat auki, nyt on hiljaisuus kielletty!

Helsingin kaupunginkirjaston vaihtuvat kirjastolaiset tulevat kotiisi kertomaan Sinunkin omistamastasi kirjastoaineistosta – ja vähän muustakin. Tulossa on asiaa musiikista ja musiikin vierestä, uutuuksia Helmet-kirjastojen kokoelmista ja musavarasto Soundiholvin aarteita sekä luku- ja muita vinkkejä arkipäivään ja juhlaan. Kerromme sinulle kaikista niistäkin jutuista, joita et ole vielä edes osannut kaivata. 


Tom Eckerman

SU – Kapten Ö-Tom På Radiovågorna klo 15-16

Er man i Mariehamn, Kapten Ö-Tom tar er med ut på de rullande radiovågorna, gör djupdykningar i sina arkiv, surfar fram från ö till ö, från hamn till hamn.
Med musikens hjälp tar han sig själv och er på färder från Stockholm till Trenchtown och vidare till Rökviken och Dakar, från 1961 till 2021.

I kölvattnet 60 år av skivor i hans liv vid och på haven. Många artister har han stött på, pratat med och sett på scen. Kanske han även drar nåt eget.

Det är svänget som spelar roll. Det är rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afro-black’n’world inna soulful reggae style, Ah sånn stil han har m.m.

Å språket d e den åländska varianten av svenska.

Skepp å hoj!

Miss Google seez:

O’hoy all mates and mistresses.

Your man in Mariehamn, Captain Ö-Tom takes you out on the rolling roaring radio waves, diving deep in his oceans of archives, surfing from isle to island, from harbour to port.
With the help of music he takes us on voyages from Stockholm to Trenchtown via The Smoky Bay Bar and Dakar.

Sailing by motor and steam from 1961 to 2021. Deep cuts from 60 years of recorded music from his life by and on the seas. Even inland.
He met artists, talked to them and has been to loads of gigs.
He tells you that it’s swing that’s the heart of the matters.
On The Rolling Waves of Roll FM Radio he will deliver the best of rock’n’roll’jazz’n’blues’n’afrobeat inna soulful reggae style. On and off course. Roll on across the sea of muses.

The tongue spoken: An island variant of Swedish.


DJ Lobo

Satunnaisia ohjelmia

Keskiyötä kohti kutsuu kuulijaa matkalle rytmikkäästä mietteliääseen ja joskus erilaiseenkin. Tärkeintä ei ole musiikin laji vaan tunne sekä hyvät sekoitukset ja jälkimaku. Uusintoja tammi-helmikuulta 2021.


Hiljaisten seiväshyppääjien kerho

KE – klo 20-22

Hiljaisten seiväshyppääjien kerhon jäsenet Erno Porkki ja Leksa Oikkuri käsittelevät ohjelmassaan viikottain vaihtuvaa teemaa.


Friidu ja Kimma

KE – Friidu ja Kimma klo 11-12

Soitetaan (ja puhutaan) ihan mitä sattuu, koska meillekin sattuu (ja tapahtuu). Tädit jaksaa heilua!
Useimmiten musaa jonkun teeman ympäriltä. Joskus saattaa olla joku vieras tai sitten ei. Koskaan ei voi olla ihan varma (mistään).


Kirkkis

LA – Auringon mustaa kultaa klo 17-19

“Tuomas “Kirkkis” Kirkkopellon parituntinen matka omaan rakkaaseen vinyyliä pursuilevaan levyhyllyyn sekä musa-arkistoihin. Jaossa “auringon mustaa kultaa” lauantain alkuillan ratoksi, rytmimusiikin ajattomuus ja laatutakuulla.”


Ante Kangas

TO – Autoradio klo 20-21

TO – Kotimainen soi! klo 21-22

Autoradio on ohjelma autoharrastajille. Syvennytään autoharrastukseen ja haastatellaan eri merkkiuskollisia autoharrastajia. Ohjelmassa tutustutaan myös ammatikseen työtä tekeviä ammattikuljettajia. Välitetään tunnelmia Cruising tapahtumista ja autotapahtumista, messuilta. 

Kotimainen Soi!- ohjelmassa luvassa kotimaista musiikkia tunnin verran. Suomenkielistä musiikkia monipuolisesti iskelmää, poppia, rockia. 


Punk- museon aktiivit

TI – Punk- museo klo 20-21

Punkmuseon aktiivit muistelevat vanhoja seikkailuja ja kelaavat nykyisiä tapahtumia. Levotonta läppää ja poukkoilevaa tarinankerrontaa tahditetaan soittamalla yllätys, yllätys, punkkia. Särökitaraa, asennetta sekä vanhoja että tulevia klassikkobiisejä!


Kepa

MA – Kertun Kammari klo 7-9

Maanataiaamuihin valoa tuo Kertun Kammari,  jossa karjalaisen kälätyksen seassa soi ihan mitä sattuu. Joskus myös sellaista, mistä muutkin kuin juontaja itse pitää.