RADIOHITTI2022

KILPAILU

Täydellisen radiohitin metsästys on käynnistynyt – jos olet aloitteleva biisinikkari, tai jo monessa liemessä keitetty konkari, nyt on tilaisuus näyttää taitosi ja mahdollisesti saada siitä palkinnoksi mainetta ja mammonaa! Tarkemmat tiedot selviävät, kun lukaiset alla olevat säännöt läpi ja toimit niiden mukaisesti.

SÄÄNNÖT

 1. Kilpailuaika on 09.05. – 31.08.2022. Kisan vastaava järjestäjä on RollMedia Oy:n omistama Roll FM:n radiokanava.
  Koska kyseessä on Roll FM-kanavan järjestämä biisikilpailu, suosittelemme kilpailukappaleiden mukailevan kanavamme sinällään laajaa musiikkitarjontaa orgaanisella pop-rock-roots -linjalla. Esityskieli on vapaa ja myös instrumentaalikappaleet kelpaavat.
 1. Biisikilpailussa olennaista on itse kappale, ei sen esittäjä tai esitystapa. Kappaleen tulee olla kuitenkin hyvällä peruslaadulla taltioitu ja soitettu, sillä kilpailukappaleita tullaan soittamaan radiolähetyksissä. Ammattistudiotaso ei silti ole välttämättömyys osallistumiseen. Kilpailun järjestäjät eivät vastaa mistään kuluista ja palkkioista, jotka aiheutuvat kilpailuun lähetetyn materiaalin tuotannosta.
 1. Kuka tahansa saa osallistua kilpailuun. Alaikäisiltä vaaditaan tarvittaessa vanhempien lupa (heidän yhteystietonsa on kirjattava huoltaja-viitteellä osallistumiskaavakkeeseen merkiksi hyväksynnästä.) 
 1. Kappaleiden tekijät (säveltäjät, sanoittajat, sovittajat) voivat osallistua kilpailuun vain yhdellä kappaleella. Esiintyjät voivat olla mukana useammassa kappaleessa yhtyeen rivijäsenenä.
 1. Kappale tulee toimittaa seuraavan lomakkeen kautta digitaalisessa mp3-tiedostomuodossa, vähintään 192kbps tasoisena. Lomake vaatii kirjautumisen Google-tilin kautta.
 1. Kilpailuun osallistuvan kappaleen kaikki oikeudet tulee olla selvillä ja sovittuna tekijöiden ja esittäjien kesken. Kilpailijat vastaavat lupien ja tietojen oikeellisuudesta. 
 1. Kappaleen yhteydessä tulee kirjata ilmoittautumislomakkeen vaatimat tekijätiedot: säveltäjä, sanoittaja, sovittaja, soittajat ym. Varaudu kertomaan myös vähän itse kappaleesta/esittäjästä, sillä radiomme toimittajien on huomattavasti helpompi soittaa kappaletta, jos siitä on jotakin kerrottavaa taustatietoa kuulijoille. 
 1. Kappaleen on oltava aiemmin julkaisematon sävellys, kestoltaan maksimissaan 4 minuttia. Aiemmin missään muodossa julkaistut kappaleet hylätään. Julkaisuksi luetaan myös keikkataltio YouTubessa tai vastaavissa palveluissa. Kilpailusävelmää ei tämän vuoksi saa julkisesti esittää ennen ajankohtaa, jolloin Roll FM julkistaa finaaliin päässeet kilpailukappaleet. Tämän jälkeen kaikki kilpailukappaleet vapautuvat näiden kilpailuehtojen rajoituksista.
 1. Roll FM:n toimittajat tekevät yhteisponnistuksena alkukarsinnan, jotta kappaleista saadaan karsittua 31.08.2022 mennessä kaksikymmentä(20) seuraavalle kierrokselle. 
 2. Syksyn 2022 ohjelmakaudella kappaleita karsitaan neljän viikon aikana kymmeneen (10) loppukilpailuehdokkaaseen. Varsinainen loppukilpailu ja voittajan julkistaminen kuullaan Roll FM -kanavalla syksyn 2022 ohjelmakauden lopussa, ennalta ilmoitettavana aikana. 
 1. Voittaja saa palkinnoksi Zoom R20 -moniraiturin ja Austrian Audio Hi-X25BT -kuulokkeet. Palkinnot ovat veronalaista tuloa.
  Kilpailu ei sisällä lupausta levytysdiilistä, mutta kilpailua seuraavat myös levy-yhtiöt Emsalö Music ja Stupido Records, joiden mielenkiintona on löytää taiteellisesti ja kaupallisesti mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita. Roll FM ei liity mitenkään sopimuksiin kilpailijoiden ja levy-yhtiöiden välillä, vaan kisan jälkeen mahdollisesti syntyvät yhteistyöt sopimussisältöineen ovat osapuolten kahdenkeskeinen asia. 
 1. Roll FM pidättää itselleen oikeuden soittaa kilpailuun osallistuvia kappaleita ohjelmavirrassaan ja nettiradiossa kilpailun ajan, vaikka kappaleita ei muuten ole virallisesti julkaistu. Roll FM maksaa toiminnastaan kulloinkin voimassa olevien Teosto- ja Gramex-sopimusten mukaan tekijänoikeusmaksut, mutta erilliskorvausta kappaleiden soitoista ei makseta. 
 1. Kilpailuun hyväksytään ainoastaan määräaikana saapuneet, näiden sääntöjen mukaiset kappaleet. Jos kilpailun sääntöjä ei noudateta, voidaan kilpailija diskata ja seuraavaksi tullut kilpailija valitaan voittajaksi. Tehdyistä päätöksistä ei voi valittaa. 
 1. Kilpailuun osallistujien tietoja ei luovuteta eteenpäin, eikä käytetä markkinoinnissa.
 1. Järjestäjä pidättää oikeuden tehdä muutoksia ilman erillistä ilmoitusta kilpailuun, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin kilpailun toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin.
  Muutoksista ilmoitetaan järjestäjän www-sivulla.